Badr Hari tegen Rico Verhoeven

Afgelopen december raakte Badr Hari tijdens zijn gevecht met Rico Verhoeven geblesseerd aan zijn linker enkelband. In een uitverkocht stadion Gelredome moest hij in de derde ronde de handdoek in de ring gooien, terwijl hij op dat moment toch echt de sterkste van de twee was. Rico Verhoeven was namelijk al twee keer tegen het canvas aan geslagen door de ijzersterke Badr. Echter was de conditie hetgeen dat Rico Verhoeven op de been hield.  Het was dus wederom, net als in 2016, een grote anti-climax.

Het volgende gevecht van Badr Hari

Hoewel de tegenstander dus nog niet bekend is, is de kans nihil dat Rico Verhoeven de volgende tegenstander van Badr gaat  worden op 20 juni 2020.  Volgens Glory is hij alweer van zijn blessure hersteld. In de onderstaande video, gepubliceerd door Glory Kickboxing, is te zien dat Badr er klaar voor is:

Noteer trouwens 29 februari 2020 maar in je agenda, dan wordt namelijk de tegenstander van Badr Hari bekend gemaakt. Op diezelfde dag zal om half zes de voorverkoop beginnen.

Geen Olympische Spelen voor Bad Boy Badr

Een tijd werd gespeculeerd over het feit dat Badr Hari zou deelnemen aan de Olympische Spelen De Nederlandse Boksbond had namelijk zijn zinnen gezet op Badr. Echter gooit zijn nieuwe gevecht roet in het eten en is hij niet meer in beeld om als bokser Nederland te vertegenwoordigen op de Zomerspelen in Tokio.

De voorzitter van de Nederlandse boksbond, Boris van der Vorst, bevestigt dit: “Ik gun Badr een optreden in Ahoy van harte, maar daardoor is zijn olympische deelname uitgesloten. Het laatste olympisch kwalificatietoernooi is medio mei in Parijs. Dit valt niet te combineren met de voorbereiding op zijn kickboksgevecht in juni. Om succesvol op het OKT en op de Spelen te kunnen zijn, moet je een bepaalde periode specifiek met het boksen bezig zijn”.