Voorbereiding

Je bakkebaarden trimmen is niet lastig als je eenmaal weet waar je moet beginnen, rekening mee moet houden en hoe je het bij moet houden. Begin met een goede voorbereiding. Je bakkebaarden zijn vaak een combinatie tussen gezichtshaar en baardhaar. Zorg daarom dat je begint met schoon haar. Was het, droog het, maar voeg geen producten zoals wax of gel toe. Kam vervolgens je bakkebaarden in de richting waarin je haar groeit. Voor de meesten is dit naar beneden.

Je bakkebaarden trimmen

Selecteer vervolgens op je trimmer de gewenste lengte waarin jij je bakkebaarden wil bijwerken. Zorg ervoor dat je je trimmer niet op een te korte stand hebt staan. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen. Houd een breedte van 3,5 centimeter aan voor een conservatieve look. Wil je een creatieve uitstraling? Dan kan je bakkebaard breder zijn dan 3.5 centimeter. Trim vervolgens je haar van boven naar beneden. Kam nu je bakkebaarden naar voren, en trim alle haartjes die niet in je natuurlijke haarlijn vallen. Hierna kam je je bakkebaarden naar achteren, en herhaal je het proces.

strakke bakkebaarden

Controle

Als je denkt dat je klaar bent, kun je controleren of het bakkebaarden trimmen is geslaagd. Dit doe je door onder beide bakkebaarden een vinger te plaatsen. Zitten ze op gelijke hoogte, dan zijn je bakkebaarden recht. Is dit niet het geval, werk dan de langere kant bij. Dit kun jij ook tussentijds doen, zodat je niet onnodige lengte moet opgeven wanneer aan het einde één van de twee te lang blijkt.

Tips voor bakkebaarden trimmen

Doordat je bakkebaarden een combinatie van gezichtshaar en baardhaar is, is het van belang ze om de paar dagen in de gaten te houden en bij te werken. Bij je bakkebaarden trimmen kun je gaan voor afwisselende looks. Lange bakkebaarden worden à la The Beatles vaak geassocieerd met vrijheid, expressie en kunstzinnigheid. Kortere varianten ogen vaak strakker en netter. Bakkebaarden in een puntje zijn wellicht te modern voor je, maar kunnen je gezicht wel een unieke uitstraling geven. Je bakkebaarden vormen onderdeel van je gezichtsverzorging. Onderhoud dit door bijvoorbeeld aandacht te besteden aan je baardlijn trimmen en algemene huidverzorging.