Huidverzorging voor mannen, essentieel

De ultieme huidverzorging, exfoliëren, is de snelste en meest effectieve manier om je huid de dag van tevoren op te frissen voor een avondje uit. Door dode cellen te verwijderen die op het oppervlak van de huid zitten om verse, mollige cellen eronder te ontmaskeren, zie je er automatisch gezonder uit. Breng een hoeveelheid scrub aan op een schone, vochtige huid en masseer zachtjes het gezicht met je vingertoppen. Vergeet vooral het voorhoofd, de wangen, de kin en de neus niet, maar vermijd je ogen. 

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

Zorg voor een nieuw kapsel

Nieuwe coupe, nieuwe jij. Een nieuw kapsel kan jouw stijl drastisch veranderen, waardoor het feestseizoen het perfecte moment is om een nieuw kapsel te proberen. En dit werkt het best als je ook overschakelt naar meer gestructureerde stylingproducten. Geen idee wat je moet doen met je haar? Vraag een barbier om advies of kijk naar onze ideeën voor korte kapsels.

Vergeet de details niet

Je mag er dan wel goed gestyled uitzien, maar vieze nagels zullen de aandacht trekken. Hetzelfde geldt voor vieze schoenen toch? Zorg er niet alles voor dat je nagels schoon en netjes in orde zijn, maar vergeet ook de rest van je handverzorging niet. Let ook op je adem (die kan ruiken als een rioolput wanneer je uitgedroogd bent door alcohol) en je neusharen (die het hele jaar bijgehouden zouden moeten worden). Voor vele mannen kan tevens het epileren van de wenkbrauwen doorslaggevend zijn.

Fris je haar op

Om vettig haar een nieuw leven in te blazen is droogshampoo steeds populairder onder de mannen. Bij geen tijd om je haar te wassen? Dat is droogshampoo ideaal voor het creëren van een frisse basis om het vervolgens te stylen.

Huidspaarders na een feestavond

Uitdroging, je late-night snack van drie uur ’s nachts en je slaapgebrek eisen veel van je huid. Smeer zodra je wakker wordt een moisturizer rijk aan antioxidant op je gezicht. Dit zorgt er ook voor dat die kringen onder je ogen verminderen.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

Ruik lekker

Wanneer je de hele avond buiten bent moet je luchtje net zo lang meegaan als jij. We weten dat parfum, gevolgd door eau de parfum en tenslotte eau de toilette het beste blijven zitten. Maar ook is het verstandig om op ingrediënten te selecteren. Tonen als vetiver, sandelhout, muskus, patchouli en barnsteen worden gewaardeerd om hun lange levensduur. Ook de plek waar je de parfum spuit kan van invloed zijn. Velen mensen gewoon maar wat, maar hoe gebruik je parfum op de goede manier?

Hydrateer de kater weg

Kater-uren zijn over het algemeen een mythe. Alcohol is een diureticum, wat betekent dat het helpt het lichaam te ontdoen van vloeistoffen. Daarom heb je na een avond stappen zo’n dorst en is het meest voorkomende advies veel water drinken. Je kunt dit ook helpen door dehydratiezouten aan je water toe te voegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HOUSE 99 BY DAVID BECKHAM (@house99) op

Gaat het om het redden van het gezicht, dan helpen producten met hyaluronzuur, een hydrofiel (waterminnend) molecuul dat van nature in het lichaam voorkomt en in staat is om tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water te houden.

Fris je lichaam op

Het valt niet te ontkennen dat je na een avond de kroegtijger uithangen enorm stinkt. Blijf niet de rest van de dag in je bed wegrotten, maar spring onder de douche en doe iets aan die nare geurtjes. Kies een product op basis van water. Een bodywash met citrusoliën is een goed keuze. Ook zwarte peper (zorgt dat de bloedsomloop verhoogt) en pepermunt (om je meteen alerter te voelen) zijn bewezen ‘humeur boosters’.

Doe iets aan die oogzakken

Crèmes zijn meestal beter in het omgaan met fijne lijntjes en rimpels, terwijl gels beter zijn in het verbannen van oogzakken. Een roll-on kan net even voor de nodige verkoeling zorgen. Breng ’s ochtends en ’s avonds aan om de afvoer van gifstoffen te stimuleren. Tip: laat de roll-on vooraf in de koelkast rusten om het nog verfrissender te maken. 

Essential skincare mannen dark circle xy made

Essential Skincare + Dark Circle Defence

XY MADE €69,99 Shop nu
dark_circle_defence_xy_made

Dark circle defence

XY MADE €25 Shop nu