Waar moet je parfum aanbrengen?

De beste plekken voor het spuiten van parfum zijn de punten waar je je hartslag voelt. Deze punten heten pulse points. Voorbeelden hiervan zijn je nek, polsen, en – voor de echte enthousiasteling – de binnenkant van je elleboog. Op deze punten warmt de geur namelijk het snelst op en dat zorgt ervoor dat de geur wordt versterkt. Ook zijn dit de plekken waar het parfum het beste mengt met je natuurlijke geur, waardoor je een unieke lichaamsgeur creëert, waar vrouwen bijvoorbeeld dol op zijn.

 

Andere plekken waar je nog lichtelijk parfum zou kunnen gebruiken zijn op de kraag van je blouse of in (langer) haar. Dit geeft niet hetzelfde effect als hierboven wordt beschreven, maar zorgt er wel voor dat de geur langer en subtieler blijft hangen.

Hoe spuit je parfum op?

Voor het ‘hoe?’ gedeelte moet je je iets meer verdiepen in jouw soort geurtje. Bij Eau de Parfum, waarin een hoge concentratie parfumolie zit, zullen een paar sprays in totaal genoeg zijn (als je de techniek hierboven toepast). Als het geurtje minder sterk is, zoals bij een Eau de Cologne of Eau de Toilette, zullen twee sprays per pulse point genoeg zijn.

hoe gebruik je parfum opspuiten aanbrengen

Zie hieronder een selectie luchtjes voor mannen. Hiermee maak je indruk:

 

Over het algemeen spuit je het parfum op met een afstand van 10 cm van je huid vandaan. Op deze manier belandt er genoeg parfum op je huid om op te nemen voor de pulse points, en verspreidt het zich automatisch. Verder weg dan 10 cm kan niet veel kwaad, maar kan zorgen voor een minder sterke geur, maar let op dat je niet te dichtbij zit: je wilt geen dikke druppels parfum in je nek hebben lopen.

Wanneer gebruik je parfum?

Tegen de middag zul je misschien denken dat je geur is versleten, terwijl je neus echter net is aangepast aan de geur en deze niet meer zo opvallend opneemt. Anderen zullen het sneller ruiken dan jij. Spuit het dus niet opnieuw op, zeker niet als je een Eau de Parfum gebruikt. Het parfum zou als het goed is de hele dag moeten blijven zitten.

De lichtere geuren, zoals Eau de Toilette, kunnen wel sneller oplossen, maar dat is afhankelijk van wat er precies in het flesje zit. Bij deze geuren kan meestal een nieuwe dosis niet zoveel kwaad, maar het zou niet nodig moeten zijn om hem opnieuw aan te brengen.

Inspiratie gekregen voor een nieuw geurtje? Dit zijn de beste mannenparfums van 2019 (volgens vrouwen).