Een echt kasteel bezitten wil iedereen

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een kasteel bezitten. Maar het is voor velen stiekem wel een droom geweest om zoiets groots te bezitten. Via onze vrienden van Gewoonvoorhem hebben we nu een pracht van een kasteel gevonden, en dit kan dus misschien wel jouw kans zijn: Chateau d’Heucourt, gelegen in Noord-Frankrijk. Hier vindt je stilte, natuur en vooral een enorm kasteel.

Dit kasteel is halverwege de negentiende eeuw gebouwd en de oorspronkelijke indeling is nog steeds intact. De burcht is dus nog steeds authentiek en jij kunt dit compleet inrichten naar eigen smaak.

Wat krijg je voor je geld?

De prijs van dit bouwwerk plus landgoed: een kleine zeven ton. Dan ben je de volle eigenaar van dit kasteel met vijftien slaapkamers en vier badkamers. Een vakantie naar Frankrijk gaat niet meer hetzelfde zijn met dit ‘vakantiehuisje’. Omdat er zoveel bewaard is gebleven van de originele indeling, krijg je echt een ouderwets en authentiek gevoel bij dit kasteel. Toch biedt het kasteel wel het comfort dat je mag verwachten van een modern huis. Dat is weer eens wat anders dan een veel duurder huis in Nederland.

kasteel

Op de begane grond vind je de grote woonkeuken met aansluitende bereidingskeuken. Je kunt eten in de eetsalon en de open haard aansteken in de zitsalon. Ook vind je hier nog twee slaapkamers, een badkamer en nog een salon.

Bij het betreden van de eerste verdieping kun je slapen in zes verschillende slaapkamers, en kunnen vier mensen zich tegelijk wassen in een van de twee wastafels, de douche of het ligbad in een aparte ruimte. Vervolgens zijn er op de zolderverdieping nóg vier slaapkamers en een badkamer.

Een Frans wijntje in de zon

Dit kasteel is ook prima te gebruiken als hotel of voor andere commerciële plannen. Je hebt namelijk aan de zuidkant een mooi uitzicht over het groene dal onderaan de heuvel waar dit kasteel op gebouwd is. Met het uitzicht op de grazende koeien of ezeltjes kun je in de zomer genieten van een glaasje Franse wijn met een hapje kaas.

kasteel