Hoe je baardlijn trimmen?

Ben jij een van de gelukkige die een mooie volle baard heeft? Of heb jij wel een baard, maar niet overvol? Dan hebben wij tips om die baardlijn flitsend te houden. Natuurlijk weet jij inmiddels dat jij je baardlijn strak moet houden, maar hoe doe je dit? Omdat wij regelmatig de vraag opgeworpen krijgen, leggen wij stap voor stap uit hoe jij je baardlijn trimmen kan:

1. De baardlengte

Ten eerste moet jij bepalen hoe lang jij je baardje wilt hebben. Ga jij voor een net geschoren stoppelbaard look of toch voor die volle oerman baard. Tips hiervoor, koop een trimmer die enkele verschillende standen heeft. Wanneer jij een trimmer met verschillende standen hebt, kan jij ook wisselen in baardlengte en kijken welke jij het best vindt staan. Zo kan jij jezelf ook faded baardstijlen aanmeten.

baard trimmen

2. De baardlijn trimmen

Ga recht voor de spiegel staan en beeld in waar jij de lijn wilt hebben. Trek een denkbeeldige lijn vanaf je bakkerpaarden tot ongeveer je mondhoek. Met die insteek begin jij met het trimmen van de haartjes die erboven vallen. Het liefst pak je hiervoor een enkel scheermesje of zelfs een wenkbrauwmesje, zodat je precies te werk kan gaan om die vloeiende lijn erin te krijgen. Vervolgens pak jij de trimmer, die zet jij op de gewenste stand en zo kan je de rest van je baard netjes in stijl trimmen.

3. De halslijn trimmen

De lijn waar het af en toe wel oorlog lijkt, haartjes die links en rechts groeien en kriskras door elkaar gaan. Zet voor jezelf een lijn die de contouren van de onderkant van je gezicht volgt. Dit kan door twee vingers op de bovenkant van de adamsappel te leggen, en daarboven kan jij je denkbeeldige lijn trekken. Vanuit hier ga jij je nekhaar scheren. Wanneer jij de haartjes op je nek weghaalt, ga jij een mooie lijn in je baard accentueren. Wanneer dit is gedaan zorg jij net als bij de gezichtslijn, dat de onderkant van je kin perfect getrimd wordt.

baard trimmen

4. Tijd om te flaneren

De baard is keurig bijgewerkt nu, dan zit er nog maar één ding op. Tijd om te flaneren heren! Laat die dames maar eens zien hoe mannelijk jij bent en dat jij weet hoe jij jezelf moet verzorgen. Check ook even het volgende artikel, waar wij jullie uitleggen hoe de perfecte baardlengte te kiezen. Zodat je straks niet voor gek staat met een baard die helemaal niet bij jou past.