Mondkapje dragen

Het is steeds vaker verplicht: het dragen van een mondkapje. In het openbaar vervoer is het al een tijdje verplicht, maar nu zijn er ook steeds meer winkels die je vragen er een te dragen. Wanneer je een moet dragen, worden sommige mensen best benauwd doordat ze weinig lucht krijgen. Maar wat als je een bril draagt en hij beslaat de hele tijd? Mega vervelend wanneer je ook nog eens niks kan zien door dat mondkapje. Maar er zijn oplossingen voor, die hebben we allemaal voor je verzameld.

mondkapje

Tips tegen een beslagen bril door mondkapje

Handzeep

Gebruik handzeep tijdens het schoonmaken van je bril. Maak eerst even je handen goed schoon zodat er geen vetvlekken achterblijven op de bril. Smeer je brilglazen daarna goed in met handzeep en spoel hem daarna af met lauwwarm water. Wanneer je hem dan afdroogt met een brillendoekje, zou je bril niet meer moeten beslaan.

Beter ventileren

Wanneer je ervoor zorgt dat de warme lucht niet meer naar boven gaat maar door het mondkapje heen gaan, voorkom je dat je bril beslaat. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een mondkapje aan te schaffen die iets beter aansluit aan de bovenkant. De meeste medische mondkapjes sluiten namelijk niet goed af, terwijl een stoffen mondkapje met strak elastiek veel beter aansluit op je neus. Ook kan je het mondkapje eens proberen anders te dragen, zoals dat je hem iets naar boven of naar beneden trekt, zodat hij misschien beter afsluit.

mondkapje

Scheerschuim

Veel mensen hebben baat bij het insmeren van hun badkamerspiegel, met scheerschuim. Maar het blijkt dus ook te werken bij je bril. Spoel je bril in eerst instantie even goed af en smeer de glazen vervolgens rustig in met scheerschuim. Laat het even zitten en haal het er vervolgens weer af met lauwwarm water. Als het goed is, is er nu een laagje over het glas ontstaan waardoor je bril niet meer zou moeten beslaan.