Wat weten we over de nieuwe Apple iPhone 12 mini?

Zoals vaker weet MacRumors ook nu weer flink uit te pakken met een bevestiging van de geruchten over het nieuwe iPhone toestel. Dat de naam vermoedelijk iPhone 12 zal zijn is geen verrassing. Wat wel erg interessant is, is de mogelijkheid van een iPhone 12 mini.

Naast een gewone uitvoering en een Pro model krijgen we nu ook een mini model. Overigens moet je de term ‘iPhone 12 mini’ wel met een korrel zout nemen, het apparaat gaat, als de geruchten kloppen nog altijd zo’n 5.4 inch groot zijn. Wonder boven wonder gaat de beperkte omvang niet ten koste van de mogelijkheden, het wordt gewoon een kleine krachtpatser.

iPhone 12 mini

Heerlijk compacte smartphone van Apple

Het afwijkende formaat mag dan misschien spectaculair klinken, dat geldt ook voor het design. Het is, heel simpel gezegd, een mix tussen de bekende iPhone 11 en iPhone 4. Duidelijke randen, een ietwat hoekig ontwerp, maar overduidelijk een volwaardige iPhone. Mocht je toen gedacht hebben dat het beter was om nog even te wachten op het vervangen van je oude iPhone SE, dan is dit mogelijk het juiste moment om de overstap te maken.

Beter dan de iPhone SE 2020

De iPhone 12 mini is dus een flink stuk kleiner dan zijn illustere voorgangers. Komt goed uit, want nu is het toestel een stuk makkelijker te bedienen door de grotere familieleden van Apple. Net als de ‘gewone’ iPhone 12 modellen heeft de kleinste uitvoering een perfect OLED-display. Dit kijkt een stuk relaxter dan het scherm van de iPhone SE en de opvolger, de iPhone SE 2020. Uiteraard vertalen die verbeteringen zich in een andere prijs.

iPhone 12 mini release datum prijs Apple

De camera van de iPhone 12 reeks

Bij de aankoop van een smartphone is de camera een van de onderdelen waar je op zult letten. Dat geldt nog meer voor een iPhone, want waarom zou je veel geld uitgeven aan een toestel zonder fatsoenlijke camera? De driedubbele cameralens die we kennen van de (oude) iPhone 11 Pro en Pro Max zien we niet terug bij de standaard modellen van de iPhone 12. Deze blijven voorbehouden aan de Pro uitvoering. Wat betreft de iPhone 12 (mini) moet je het dus doen met een dubbele cameralens. Wat we wel terugzien is de ultra groothoeklens. Ook nu wordt de nachtmodus ondersteunt en is de autofocus verbeterd. Hulde dus voor Apple.

De prijs van het kleine Apple toestel

Wat vaak interessanter is dan de functionaliteiten van een iPhone toestel is de prijs. Je kunt natuurlijk op je vingers natellen dat de nieuwe iPhone 12 een stuk duurder zal zijn dan de SE 2020. Feitelijk was dat een uitgeklede iPhone waarmee Apple zich duidelijk richtte op de doelgroep die wel graag een iPhone wil hebben, maar niet de hoofdprijs wilde betalen. Van die strategie is bij de iPhone 12 weinig te merken. De verwachting is wel dat de prijs bij de introductie iets onder de prijs van de voorganger, de iPhone 11 Pro en de Max uitvoering zal liggen. Grofweg komt het dan neer op de volgende prijzen (indicatief):

  • iPhone 12 mini 64GB: 709 euro
  • iPhone 12 mini 128GB: 759 euro
  • iPhone 12 mini 256GB: 879 euro

Apple iPhone 11 kleine

De reveal en release datum van de iPhone 12 mini

Als we kijken naar de vorige lanceringen, dan kunnen we verwachten dat de iPhone 12 mini in september aangekondigd wordt. Echter heeft Apple al aangekondigd dat er enkele weken vertraging in zit. Naar verwachting zal dit in oktober of november van 2020 zijn.