Er komt een einde aan het programma van Arjen Lubach

Er zijn weinig presentatoren die wij zo ijzersterk vinden als Arjen Lubach. Met zijn razend populaire Zondag met Lubach wist hij ons flink te entertainen én informeren. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop hij complottheorieën rondom corona en 5G omver blies. Het is dan ook een behoorlijke verrassing dat de presentator zal stoppen met zijn programma. Door een gebrek aan interessante onderwerpen zal het programma niet meer doorgaan. Reden voor het gezicht van het programma om zich te verdiepen in andere projecten. Wij vertellen je wat Arjen Lubach bij de NPO verdient.

Salarisplafond bij de NPO

Arjen Lubach is werkzaam bij de NPO. Dit is een publieke omroep en is daarom gebonden aan een salarisplafond. Het maximale salaris voor presentatoren van de publieke omroep ligt een stuk later dan die van presentatoren die aan een commerciële omroep verbonden zijn. In het geval van presentatoren bij de publieke omroep is het maximale salaris vastgesteld op €181.000. Wel is in het beloningskader opgenomen dat er in bepaalde gevallen een uitzondering mag worden gemaakt. Aan 8 speciale talenten mag er meer worden betaald, om ze bij de omroep te houden. Grote kans dat Lubach ook onder deze categorie valt.

 

Als alleskunner verdient Arjen Lubach veel geld

We kunnen ervan uitgaan dat Arjen Lubach sowieso aan de top zit van het salarisplafond. Hij verdient bij de NPO dus minstens €181.000. Bovendien is er een grote kans dat de presentator zomaar eens een bonus heeft verdiend. Naast presentator is hij ook werkzaam in andere vakken van de entertainmentwereld. Zo is hij te horen als zanger (waaronder op het corona-nummer ”Ik *** je op afstand” met zangeres Merol). Ook als schrijver is de alleskunner actief. Zijn totale jaar-salaris wordt dan ook geschat op zo’n €300.000 per jaar.

Wij zijn benieuwd in welke nieuwe programma’s we Arjen Lubach nu zullen zien schitteren. Tot die tijd kunnen we altijd nog genieten van zijn oude items. Zoals de uitleg van die onbegrijpbare Nations League, of de keuze tussen zomer- en wintertijd.