In Crimenes de Familia raken ouders betrokken bij de rechtszaak van hun zoon

In sommige films en series is misdaad iets waar de hele familie bij betrokken raakt. Denk bijvoorbeeld aan Ozark, waarin de familie Byrde al seizoenen lang elkaar probeert te beschermen én tegen te werken. Als iedereen op de hoogte is van de criminele activiteiten binnen de familie kan dit voor een gemeenschappelijk geheim zorgen. Maar wat moet je doen als je zoon vanuit het niets wordt beschuldigd van een moordaanslag, en je weet niet of hij wel of niet schuldig is? Die vraagt stelt de nieuwe Spaanse film Crimenes de Familia.

Alicia gelooft in de onschuld van haar zoon

We volgen Alicia. Samen met haar echtgenoot heeft ze een zoon. Haar schoondochter beschuldigt Alicia’s zoon er echter van dat hij haar probeerde te vermoorden. Blijkbaar was hij jaloers op haar en verdacht hij haar ervan dat ze vreemdging. Alicia gelooft echter heilig in zijn onschuld. Terwijl haar echtgenoot en hun advocaat besluiten dat het beter is om te schikken in de zaak en haar echtgenoot zelfs uit hun huwelijk wilt stappen, bijt Alicia zich vast in de zaak.

Crimenes de Familia

Verbonden in misdaad

Naast dat Crimenes de Familia een ‘who-dunnit’ is, is het er ook één over de grote, onvoorwaardelijke liefde van een moeder. Maar is die liefde wel gegrond? Of is Alicia’s zoon stiekem schuldig aan de moordpoging? Duidelijk wordt dat Alicia bij de zaak wordt betrokken, of dat ze dat nu wil of niet. In het Engels heeft de film dan ook de toepasselijke titel ‘The Crimes That Bind’.

Crimenes de Familia is nieuwe Spaanse Netflix film

Dat Spanje ongelofelijk sterke producties aflevert wisten we al langer. Kijk bijvoorbeeld naar het immens populaire La Casa de Papel, waarvan nu de eerste beelden zijn prijsgegeven. Crimenes de Familia verschijnt dus in goed gezelschap. Vanaf vandaag is de film te zien op Netflix.