Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid ontstaat doordat je huid niet goed gehydrateerd is. Soms is het omdat je niet weet hoe jij je gezicht moet reinigen, maar het kan ook best zijn dat je sowieso een droge huid hebt, ongeacht of je er dagcrème op smeert of niet. Een droge huid ontstaat doordat je een tekort hebt aan vetten, waardoor je huid het vocht minder goed kan vasthouden. Ook kan irritatie van een bepaalde stof je huid flink uitdrogen, zoals het verkeerd gebruiken van douchegel.

Meestal kan je een droge huid oplossen door een aantal dingen wél of juist niet te doen. Maar soms is het echt een medisch probleem. Mochten alle tips tegen een droge huid dus niet werken of doet je huid echt pijn? Maak dan een afspraak bij je huisarts.

Tips tegen een droge huid

Zoals eerder gezegd kan je meestal zelfs iets doen aan een droge huid. Hieronder vind je een aantal tips waardoor je (hopelijk) nooit meer last hebt van een droge huid.

1. Gebruik de juiste gezichtscrème

De meest voor de hand liggende tip is een goede crème gebruiken waar voldoende vet in zit. Neem er dan wel een op basis van vaseline en waar zo min mogelijk parfum in zit. Door de huid meer vetten te geven, kan het zichzelf ook beter hydrateren. De juiste gezichtsverzorging voor mannen is de key.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

2. Douche minder

Ga je heel vaak onder de douche? Of kom je voor eeuwen het bad niet uit? Stop daarmee. Teveel in bad of onder de douche zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Ook het gebruik van goedkope bad- of doucheproducten kan je huid uitdrogen. Douche dus maximaal 1 keer per dag en smeer je huid daarna in met vettige bodylotion.

3. Zet je verwarming minder hoog

Stook je verwarming minder vaak op of niet zo hoog als dat je normaal doet. Door het zo warm te maken in je huis, zorg je er ook voor dat je in behoorlijk droge lucht zit, omdat het vocht in de lucht verdampt. Zet hem dus niet hoger dan 20/21 graden en doe dat niet te vaak.

droge huid

4. Bescherm je huid

Heb je vooral last van een droge huid als je net door een regenbui bent gekomen? Dan kan het best zijn dat je huid niet tegen kou kan. Bescherm je huid dan goed tegen guur weer, zodat je daar nooit last van kan hebben.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

5. Eet en drink gezond

Daar is ‘ie weer! Waar gezonde voeding toch allemaal niet goed voor is. Natuurlijk wil je veel zout kunnen eten op je frietjes en wil je een lekker glas cola, maar door zout te eten droog je je lichaam uit en door te weinig water kan je huid niet goed hydrateren. Dus wanneer je er écht vanaf wilt, moet je je levensstijl misschien wel omgooien.