Meer vetverbranding in kortere tijd

Hoe meer spieren je gebruikt, des te meer calorieën je verbrandt. Bij krachttraining worden er meer spieren in een kortere tijd gebruikt. Zeker wanneer je voor oefeningen gaat, waarbij meerdere spiergroepen worden gebruikt. Bij deze oefeningen verbrandt het lichaam tot 2 keer zoveel calorieën als bij een fietsapparaat.

Ook kun je ervoor kiezen om verschillende oefeningen tot één oefening te combineren. Combineer bijvoorbeeld een dumbbell curl met een lunge, maak het geheel af met een overhead press.

Vetverbranding in rust

Wanneer je een cardio oefening doet, verbrandt het lichaam calorieën op het moment dat je beweegt. Bij krachttraining ligt dit net niet iets anders. Zo worden er calorieën verbrand op het moment dat de oefeningen uitgevoerd worden, maar ook wanneer je lichaam rust. Tijdens de oefeningen belast je jouw spieren. Deze herstellen wanneer het lichaam rust. Tijdens dit herstel verbrandt het lichaam ook calorieën. Daarnaast zijn spieren in tegenstelling tot vet, actief weefsel. Actief weefsel verbrandt ook vet wanneer het rust.

Je wordt sterker

Toegegeven, cardio oefeningen zorgen voor een betere conditie. Echter, van trainen met gewichten wordt je lichaam sterker én zal je conditie verbeterd worden. Daarnaast zorgt een sterker lichaam ervoor dat je cardio prestaties ook zullen stijgen. Bestaat jouw workout vooral uit cardio oefeningen? Voeg een aantal kracht oefeningen toe aan je wekelijkse routine en je zult merken dat je cardio erop vooruit gaat.

Balans

De hele dag op kantoor zittend in een niet al te beste bureaustoel, uren starend naar hetzelfde scherm, is niet het beste voor je lichaam. Last van de nek en onderrug zijn klachten die vaak voorbij komen. Wanneer kracht oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd, worden niet alleen de grote spieren getraind, maar ook de kleinere spiertjes. De spiertjes die zorgen dat jou lichaam beter in balans is. Je zult merken dat jouw lichaamshouding aanzienlijk verbeterd wanneer je regelmatig aan krachttraining doet.

Check ook deze zware full-body workout die je gemakkelijk thuis kunt doen.