Burpees

We beginnen de workout met burpees. Een oefening waarmee je het gehele lichaam traint. Perfect om de workout mee te starten. Doe deze oefening 20 keer.

Squats

Squaten hoeft niet enkel met zware stang in je nek. Dit maakt de oefening ideaal om thuis te doen. Wanneer je een bodyweight squat doet, mag de oefening vaker herhaalt worden dan wanneer je extra gewichten gebruikt. We herhalen deze oefening 20 keer.

Lunges

Hoewel lunges niet de zwaarste oefening is, is het wel van belang dat deze gedaan wordt. Naast dat je hiermee je benen traint, zorgen lunges voor verbetering van je balans. Herhaal deze oefening 1o keer per been. Je kunt er ook voor kiezen om de lopende variant te doen, mits je hier thuis de ruimte voor hebt.

Step-Up

De step-up is een lastigere oefening om thuis te doen, maar wij zijn ervan overtuigd dat je thuis een box/trapje hebt die je kunt gebruiken. Gebruik desnoods een leeg kratje bier. Wanneer je deze oefening regelmatig doet, zul je merken dat niet alleen je balans verbeterd wordt, maar ook je squat niveau zal stijgen. Herhaal deze oefening 10 keer per been.

Dips

Full-body betekent ook je bovenlichaam. Met deze oefening trainen we de triceps en borst. Dips doen we 15 keer, merk je dat dit eenvoudig lukt, doe je er 5 of zelfs 10 bovenop.

Staggered Push-Up

Push-ups zijn voor iedere workout een must. Voor deze workout doen we de staggered push-up. Een variant waarbij je tussen iedere push-up door, de positie van je armen verwisselt. De staggerd push-up zorgt voor een sterker en stabieler bovenlichaam. Herhaal deze oefening 10 keer.

Planken

Ja ja, wederom een oefening die regelmatig terugkomt. Logisch! Planken is enorm simpel, maar o zo effectief. Dus ga maar alvast in de houding liggen en houd dit 30 seconde vast.

Pistol Squats

Als laatste doen we de pistol squat oftewel de one-legged squat. Een zware oefening die uitermate geschikt is om het laatste beetje energie wat je nog over hebt eruit te persen. Check onderstaande video om te zien hoe je hem uitvoert met behulp van de deuropening.

Voeg deze workout toe aan je wekelijkse routine en je bent binnen no time klaar om de zomer te trotseren. Heb je moeite met wekelijkse workouts? Check dan deze 5 manieren die jou workouts gemakkelijker maken.