Afvallen lukt niet door deze veelgemaakte fouten

Die eeuwige overtollige kilo’s die maar moeilijk weggaan (of steeds weer terugkomen) zijn een terugkerend probleem. We vertelden je al over 10 makkelijke tips om 5 kilo te verliezen, maar tegelijkertijd kan het ook zijn dat jij een paar fouten maakt bij je proces. Dit zijn 5 fouten waardoor het afvallen niet zo snel gaat als je zou hopen.

1. Alleen maar één manier proberen tijdens het afvallen

Er zijn een heleboel verschillende afvalmanieren. Denk aan een sapjeskuur en veel diëten. Zeker wanneer jij je van tevoren niet goed verdiept in de voordelen én nadelen van zo’n manier, kan het zijn dat je tegen onaangename verrassingen aanloopt. Als je merkt dat één van de manieren die je probeert niets voor jou is, durf dan over te stappen op een andere werkwijze. Zo blijf je gemotiveerd in het afvallen.

2. Voeding en beweging zien als twee losse onderdelen

Natuurlijk is bewegen en sporten ongelofelijk belangrijk. Ben jij een echte sportfanaat, dan is het handig om de beste sporten om af te vallen te checken. Tegelijkertijd is voeding ook van groot belang. Het zit hem vooral in de combinatie van voeding en beweging. Door je volledig te verliezen in het ene, maar het andere te verwaarlozen, zul je weinig resultaat zien. Urenlang sporten, maar vervolgens wel ongezond eten? Of ongelofelijk op je voeding letten, maar daarnaast niks doen aan lichaamsbeweging? Dat is niet de juiste manier.

afvallen

3. Je niet verdiepen in je voeding

Zoals we hierboven al zeiden is een goed voedingspatroon erg belangrijk. Neem dus de tijd om je zelf te verdiepen in de wereld van koolhydraten, proteïne, eiwitten en dergelijke. Check bijvoorbeeld welke 6 ongezonde voedingsmiddelen funest zijn voor je sportdoelen. Je kan ook vragen of een diëtiste met je kijkt naar welke soorten voedsel voor jou ongeschikt is.

4. Tijdelijk diëten

Het volgen van een gezond dieet is verstandig, zeker als je snel resultaat wilt bereiken. Tegelijkertijd kan het ook schadelijk zijn om in één periode vrijwel geen eten meer binnen te krijgen. Je lichaam valt misschien kilo’s af, maar ook mis je belangrijke voedingsstoffen. In plaats van plotseling helemaal te stoppen met eten, kun je je beter verdiepen in een gevarieerd en gezond dieet.

5. Het afvallen vroegtijdig opgeven

Ken je de uitspraak ”Winners don’t quit, and quitters don’t win?” Dat is ook van toepassing op afvallen. Als jij op de langetermijnresultaat wilt zien, zul je niet genoegen moeten nemen met een paar weken. Juist door een stappenplan te maken voor meerdere weken, kun je het langer volhouden. Heb je een keer geen zin in de sportschool of laat jij je een keer helemaal gaan, dan is er ter perse een groot probleem. Probeer echter je doel voor ogen te houden.