Ongezonde voeding

Dat moment dat je even geen zin hebt om te koken of gewoon trek hebt in wat lekkers, dit maken wij allemaal wel een keer mee. De ene man heeft hier meer ervaring mee en de ander combineert het met wat gezondere voeding. Maar dat lekkers kan al snel het aantal calorieën flink laten stijgen. Ongezonde voeding verstaan wij onder producten die weinig of geen nuttige stoffen bevatten als vitamines, mineralen, gezonde vetten of trage koolhydraten. Ook voeding met hoge suikers en ongezonde vetten vallen onder ongezonde voedingsmiddelen.

 

Frisdranken

Je zit lekker op het terras met een glaasje frisdrank. Hoewel dit natuurlijk een drankje is, is het misschien wel de grootste boosdoener op dit gebied. Een glas frisdrank kan je al 140 calorieën bevatten. En zodra je er hier meer van drinkt, tikken de calorieën wel heel snel aan. Ook bevat het veel suikers waarmee je de dagelijkse hoeveelheid suikers al aan tikt. Dus als jij op een hete zomerdag veel dorst hebt en flink wat vloeistof achterover tikt, ga dan echt voor water.

De top 6 meest ongezonde voeding die je wilt vermijden MAN MAN

Roomijs

Ook een killer in de zomerdagen. Na het avondeten of tijdens de warme middag jezelf lekker verwennen met een kommetje roomijs. Dit zorgt ervoor dat jij veel tt ongezonde vetten en vooral veel suikers naar binnen werkt. Roomijs kan dus al snel een dikmaker worden. 250 gram roomijs kan je al een ongezonde boost geven met maar liefst 500 calorieën.

Friet en burgers

De gouden combinatie en koning onder de fastfood, lekkere patatjes met een juicy burger. Bij de bereiding wordt friet ondergedoopt met ongezonde vetten. Als je hierbij nog mayonaise neemt als saus kom je uit op 570 calorieën. Ook vallen burgers onder één van de grootste calorieënbommen en kan een burger je al 1.000 calorieën opleveren. Iets minder vaak voor deze combinatie gaan dus?

De top 6 meest ongezonde voeding die je wilt vermijden MAN MAN

Chips

De welbekende snack voor de vrijdagmiddagborrel of bij een filmpje op de bank. Voordat je het weet is de hele zak al op. Een zak chips kan ook al 1.000 calorieën bevatten waardoor je teveel zout, conserveringsmiddelen en vetten binnenkrijgt. Niet zo heel fijn dus voor de hart- en bloedvaten.

Pizza

Pizza is altijd een goed idee voor vele mannen. Maar is dit ook wel goed voor je lichaam? Een pizza bevat namelijk witte trage koolhydraten, een hoge dosis aan zout en veel ongezonde vetten. Waardoor een pizza je al gelijk kan voorzien van 1.000 calorieën.

De top 6 meest ongezonde voeding die je wilt vermijden MAN MAN

Snoep en chocoladerepen

Snoep en chocoladerepen behoren toch zeker bij de familie onder de dikmakers. Snoep en chocoladerepen zijn snel weg te eten en bevatten veel suikers en vetten. Wist je dat je voor een snicker een half uurtje cardio moet gaan doen om het weer te verbranden? Deze suikers en vetten kunnen leiden tot veel ziektes.

Ongezonde voeding hoort bij het leven

Maar hé, wij blijven natuurlijk échte mannen en hebben ongezonde voeding nodig in ons leven. Want ongezonde voeding kan natuurlijk niet veel kwaad wanneer je dit goed balanceert met gezonde voeding en veel beweging. Om het goed te balanceren kun je kiezen uit de populairste diëten om af te vallen en het voedingsschema voor spieropbouw voor beginners.