Water

De beste voeding het sporten, het is een hele issue. Laten we vooropstellen dat drinken ook van levensbelang is, vooral water. Dit is een belangrijke factor in het herstel van je lichaam na het sporten. De meeste mannen vergeten er dus daarom ook genoeg van te nemen. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Je lichaam heeft na het sporten veel vocht verloren door het zweten en is het belangrijk om genoeg water te drinken om gehydrateerd te blijven. Hierdoor blijf je energiek gedurende de dag.

Eieren

De perfecte balans van gezonde vetten, eiwitten en vitamines. De ideale voeding na het sporten. De meeste mannen denken voornamelijk aan het hoge cholesterol gehalte bij eieren. Maar in tegendeel, het cholesterol in eieren heeft juist geen ongezonde effecten op je cholesterol gehalte. Ze zorgen voor het behouden van spiermassa en versnellen het spierherstel. Juist positief dus.

Beste voeding na het sporten MAN MAN

Griekse yoghurt

Yoghurt bevat bijna elke voedingsstof die je lichaam nodig heeft. En vooral na het sporten is het belangrijk om je lichaam deze stoffen te voeren. Het kan je immuunsysteem bevorderen en bevat veel eiwitten voor je spierherstel. Zorg wel dat je geen lactose-intelorantie hebt, want dan is het verstandig om yoghurt te vermijden.

Bananen

De snelle suikers die in een banaan zitten, maakt het ideaal voor na het sporten. Zodra jij een banaan eet, komt dit direct in je bloedbaan voor meer energie. Bananen bevatten ook veel glycogeen, wat weer helpt voor een betere spierherstel van je lichaam. Een banaantje na het sporten is dus zeker een goede optie.

Beste voeding na sporten MAN MAN

Noten

De meeste mannen zijn bang voor vetten. Maar de gezonde vetten mogen zeker niet gemist worden in een belangrijke sportdieet; voornamelijk na het trainen niet. Een handje noten kan je helpen om je kracht weer op pijl te houden na het intensieve sporten. Ook hebben de noten ook de kracht om zo je honger te stillen door de onverzadigde vetzuren in noten, die je suikerspiegel regelen en in balans houdt.

De beste voeding na het sporten

Dit is de beste voeding na het sporten om zo je spieren te laten herstellen en je lichaam klaar te stomen voor de volgende trainingen. Gezond eten is belangrijk, maar het moet natuurlijk ook smaken. Dit is dan de perfecte sportvoeding. Ook is het een kunst om geen vermogen uit te geven maar toch gezond te blijven eten.