Donkere kringen onder je ogen

Als er iets vervelend is, dan is dit het wel. Het ziet er niet al te gezond uit en het liefst loop je er toch fris en fruitig bij. Heb jij de goede genen en overkomt dit je alleen bij de te korte nachtjes? Dan heb je geluk! Helaas hebben ook veel mannen minder goede genen, waardoor zij eigenlijk altijd met deze donkere kringen de deur uit lopen. Dit komt doordat je huid op sommige delen, waaronder onder je ogen, een stuk dunner kan zijn. Hierdoor kan het zijn dat je bloedvaatjes beter zichtbaar zijn en geeft dit dus een ‘donkere kring’. Je kunt hier niet megaveel aan doen, maar toch zijn er wel enkele tips. Lees hieronder welke dingen je wel kunt ondernemen om dit te verminderen.

 

1. Veel slapen

Misschien staat niet iedereen te springen bij het idee, maar toch is het de beste manier om het zo goed mogelijk te verminderen. Zorg dat je op tijd en voldoende slaapt en jezelf genoeg nachtrust geeft. Minder slaap zorgt er namelijk voor dat collageen wordt afgebroken. Dit stofje zorgt er voor dat je huid stevig blijft. Minder collageen heeft dus direct effect op de dikte van de huid onder je ogen, waardoor je meer last zult hebben van donkere kringen onder je ogen.

2. Meer drinken

Kom maar door met die fles water. Je moet echt veel water drinken om de donkere kringen onder je ogen te verminderen, omdat dit een positieve werking heeft voor je huid. Als je te weinig drinkt, wordt de huid onder je ogen namelijk nog dunner dan het al is. Ook kan het zijn dat je huid een stuk droger wordt. Daarom is het ontzettend belangrijk om veel water te blijven drinken, zodat je huid gezond blijft. Dit heeft dan ook meteen positieve gevolgen voor de donkere kringen onder je ogen.

Anti Aging Set XY Made complete skincare product mannen xy made

Complete Skincare

XY MADE €84,99 Shop nu

3. Gebruik minder beeldschermen

Hier zijn we allemaal wel schuldig aan. Wanneer je de hele dag naar beeldschermen kijkt, hebben je ogen het onwijs druk. Ze moeten hard werken om te blijven aanspannen en krijgen nauwelijks rust om even bij te komen. Er komt cortisol vrij en je bloedvaten vergroten. Hierdoor zijn ze beter zichtbaar door je dunne huid onder je ogen. Het is dus belangrijk om je ogen regelmatig even pauze te geven van een beeldscherm. Met regelmatig bedoelen we minimaal ieder uur.

4. Extra verzorging

Het kan nooit kwaad om je huid wat extra verzorging te geven. Er bestaan speciale skincare producten die ervoor kunnen zorgen dat je huid de optimale bescherming krijgt. Zo is de juiste Dark-Circle defence voor mannen er een van. Dit product hydrateert de huid extra, beschermt tegen Uv-straling en geeft een vitamine C boost. Dit laatste zorgt ervoor dat de huid herstelt en het stimuleert de collageenproductie.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
dark_circle_defence_xy_made

Dark circle defence

XY MADE €25 Shop nu

5. Gebruik minder alcohol

Alcohol heeft een dehydraterende werking, waardoor je huid hier ook de consequenties van moet ondergaan zodra jij een avondje aan het bier gaat. De huid onder je ogen wordt hier een stuk dunner van. Het is dus beter om te minderen of helemaal te stoppen met alcohol drinken. Wil je toch af en toe dat biertje niet laten staan? Drink dan voor elk biertje een glas water. Helpt ook nog eens als tip tegen een kater voor de volgende ochtend. Win-win dus!

6. Koude lepels

Dit trucje kennen we allemaal wel. Kou is nou eenmaal een goede manier om je op te frissen. Het is een fabeltje dat dit zou werken tegen donkere kringen, maar toch heeft het wel een andere goede werking. Het werkt namelijk wel heel goed tegen gezwollen en vermoeide ogen. Door de kou wordt de doorbloeding gestimuleerd. Dit zorgt er dan weer voor dat je huid een stuk sterker wordt. Let wel op: de theelepels kun je beter niet in de vriezer leggen! Leg het liever een uurtje in de koelkast. Daarna even een paar minuten op de kringen onder je ogen leggen en weg ermee.

Nu je weet hoe je de donkere kringen onder je ogen zo goed mogelijk kunt verminderen, is het ook tijd om te weten hoe jij een gezonde huid krijgt.