Hoe krijg je een gezonde huid?

Ben je ook klaar met de wallen onder je ogen, beginnende rimpels of puistjes en mee-eters die je tronie ontsieren? Lees dan snel verder. De onderstaande tips dragen bij aan een gezonde huid.

1. Vermijd suiker en vet eten

Een eerste stap naar een gezonde huid is het uitbannen van ongezond voedsel. Suiker is namelijk de voornaamste boosdoener van het veroorzaken van acne. Dit komt omdat het zorgt voor een vermindering van collageen. Zonder dit stofje wordt je huid minder elastisch en sneller oud.

Ook eten zoals witte rijst en wit brood, dat door je lichaam wordt omgezet in glucose, verslechtert je huid. Het zorgt namelijk voor een flinke dosis van inflammatie in je lichaam. Verder zijn onverzadigde vetten dramatisch voor je huid. Gefrituurde rommel of een zak chips kun je beter laten liggen dus. Vezelrijk voedsel en veel groente en fruit heeft dan weer een positieve impact op je huid.

gezicht scrubben

2. Pak je rust

Zorg er ook voor dat je voldoende nachtrust pakt. Dat is namelijk de periode waarin je lichaam zich herstelt en je huid gerepareerd wordt. Ook zorgt een slechte nachtrust voor stress, wat je huid weer extra kwaad doet. Vervang ook regelmatig je kussensloop want slapen op een ongewassen vod is ook funest.

3. Gebruik een gezichtsscrub

Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en puistjes veroorzaken. Twee keer per week een gezichtsscrub gebruiken kan dan ook wonderen doen. Het voorkomt puistjes en zorgt ervoor dat je huid jeugdig en gezond blijft uitzien. Pas wel op dat je het niet te vaak doet, want dan veroorzaak je een droge huid waardoor juist meer puisten ontstaan.

4. Gebruik acne-crème met salicylzuur

Salicylzuur is een ingrediënt dat strikt noodzakelijk is voor het onderhouden van een gezonde huid. Het is een krachtig middeltje voor het verminderen van puisten. Let daarbij op dat je het in een acne-crème gebruikt in plaats van een gezichtsreiniger. Een gezichtsreiniger spoel je namelijk weer weg waardoor de helende werking teniet wordt gedaan.

Gezicht scrubben als man

5. Hydrateer je huid

Het gebruik van anti-acne middelen kan er helaas ook voor zorgen dat je een droge huid krijgt. Om dit tegen te werken is het dan ook verstandig om een moisturizer te gebruiken. Hierdoor blijft je huid voldoende gehydrateerd en soepel.

6. Neem collageen tabletten

Tot slot is het een aanrader om collageen tabletten bij de drogisterij te halen. Dit stofje zorgt ervoor dat je huid soepel, glad en elastisch blijft. Voor een tientje heb je al een potje met tabletten in huis. Ook is het mogelijk om het in poedervorm in (bijvoorbeeld) je proteïne-shake te doen.

Foto via @kevinelezaj