Welke pasvorm jeans moet ik kopen?

Een heren jeans kopen, het klinkt gemakkelijk. Het is een kwestie van filteren op kleur en maat. Klaar is kees. Of is de realiteit niet zo gemakkelijk als wij denken? Welke pasvorm jeans past het beste bij mijn lichaamsbouw?

Tegenwoordig kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod van jeans online en in de winkels stijgt alleen maar meer en meer. Met wassing of zonder wassing, met grote zakken of zonder zakken, met of zonder scheuren, een strakke of een wijde broek, ga zo nog maar even door. Waar moet je beginnen en waar moet je naar kijken? Hoe zorg je ervoor dat de broek perfect past bij jou en aansluit op het figuur?

Regular fit jeans

Vooral in de warme zomerdagen snappen wij best dat losse broeken ideaal zijn. Wil je het liefst een comfortabele broek waar je jezelf lekker in kunt bewegen, zonder dat die te strak om je benen zit? Dan is de regular fit jeans misschien een goede keuze voor jou. De broek heeft een bredere pasvorm dan de meeste jeans en heeft een klassiek model. De pijp is recht vanaf de bovenbenen tot aan de enkels.

Welke pasvorm jeans past bij mij
Foto via Instagram Erik Forsgren

De regular fit jeans is voornamelijk geschikt voor lange mannen met gespierde benen. Wanneer jij namelijk niet al te groot bent, zal een wijde broek je kleiner laten lijken.

Slim fit jeans

Ben jij op zoek naar een broek met een slanke pasvorm die niet al te strak zit en waar je jezelf lekker in kunt bewegen? Dan is deze broek perfect voor jou. De slim fit jeans beschikt vaak over stretch, hierdoor rekt de jeans mee met elke beweging die je maakt.

Welke pasvorm jeans past het beste bij mij?
Foto van Instagram Avramov Zoran

De pasvorm zit aangesloten op de dij, bovenbeen, kuit en enkel en valt mooi op de schoenen die je erbij draagt. Dit is zonder enige twijfel de meest gedragen pasvorm jeans; en niet zonder reden. Hij is stijlvol en comfortabel!

Skinny fit jeans

De ene heeft helemaal niks met dit soort jeans, de ander vindt het fantastisch. We hebben het natuurlijk over de skinny fit jeans. Deze broek staat bekend om zijn erg  strakke pasvorm en wordt dan ook veelal gedragen door mannen die de broek van dij tot enkel volledig aangesloten willen hebben.

Welke pasvorm jeans past het beste bij mij?
Foto van Instagram gift.mohammed

De skinny fit jeans is de smalste versie van de verschillende pasvormen. Ben je nou bang dat je geen adem meer krijgt bij het dragen van deze broek? Niet nodig. Bij meeste skinny fit jeans zijn stretch toegevoegd. De jeans rekt hierdoor soepeltjes mee, waardoor ze prettig zijn om te dragen. De skinny jeans is voor veel korte mannen de juiste broek. Hierdoor zal je wat groter lijken. Ben je echter heel smal gebouwd, waak er dan voor dat de broek té strak zit. In dat geval zou het namelijk lijken alsof jij op twee saté prikkers loopt.

Tapered fit jeans

Last but not least, de tapered fit jeans. Deze broek zit eigenlijk een beetje tussen de regular fit en slim fit in. De tapered fit jeans zijn wat wijder bij de bovenbenen dan slim fit jeans. Dus ben jij een man met gespierde bovenbenen? Dan is dit de beste keuze voor jou.

welke spijkerbroek pasvormen
Foto via Instagram iamluca.z_

Naarmate de pijpen naar beneden lopen, worden ze smaller. Hierdoor kan jij genieten van een comfortabele jeans die ook nog eens een mooi model heeft. Deze jeans wordt met de dag populairder.

Niet alleen bij je jeans is het goed om te kijken naar je eigen lichaam. Ook bij bovenstukken gelden er een aantal regels. Check welke jas bij jouw lengte past.