Hoe stem je jas af op jouw lengte?

De gemiddelde lengte van een Nederlandse man is 1,81 meter. Een behoorlijke lengte dus, al zijn er ook veel mannen korter of juist nog langer dan dit gemiddelde. Jouw lengte is van belang bij de (winter)jas die je uitkiest.

De lengte van je winterjas kan jou namelijk langer doen lijken, of juist doen verdwijnen. Wij leggen je daarom uit welke jassen geschikt zijn voor jouw lengte.

Jassen voor mannen onder de 1,70 meter

Ben jij korter dan 1,70 meter, dan behoor je tot de groep van de kortste mannen in Nederland. Op zich is er er geen man overboord, want minder lang zijn heeft ook zo z’n voordelen. Bovendien is er ook op het gebied van stijl en kleding genoeg te proberen. Ga bij het zoeken naar de juiste jassen voor jouw lengte voor korte modellen. Door een korte jas (ongeveer tot aan je heup) lijken je benen meteen een stuk langer. Draag je juist een hele lange jas, dan zal je al gauw voor de dag komen als een wandelende jas.

welke jas draag je bij welke lengte

puffer jas

zwart €340 Shop nu
jassen voor jouw lengte
Foto via: Instagram @kosta_williams

Jassen voor mannen tussen de 1,70 en 1,80 meter

Ben jij tussen de 1,70 en 1,80 meter, dan zit je dus onder het landelijke gemiddelde. Ben jij op zoek naar jassen voor jouw lengte, selecteer dan een model dat niet lang is. Te kort bestaat echter niet, want korte jassen kan jij ook rocken. Een goede manier om te checken of de juiste lengte hebt gevonden, is om je armen naast je benen te leggen. Je jas moet ongeveer komen waar je handen eindigen. Boven je knie dus, maar onder je heup.

welke jas draag je bij welke lengte 1

puffer jas

zwart €340 Shop nu

Jassen voor mannen tussen de 1,80 tot 1,90 meter

Vanaf nu gaan we de lengte in. Een deel van de Nederlandse mannen is namelijk langer dan het Nederlandse gemiddelde. Zoek jij in deze lengteklasse geschikte jassen voor jouw lengte, ga dan voor een jas die tot de knie valt. Waar de bovenstaande jas ergens tussen je heup en je knie komt, mag je met deze lengte wel kiezen voor een model dat er nét tegenaan valt of juist op je knie valt. Je hebt immers je lengte mee.

welke jas draag je bij welke lengte 2

puffer jas

zwart €400 Shop nu
jassen voor jouw lengte
Foto via: Instagram @zeno_vic

Jassen voor jouw lengte boven de 1,90 meter

Ook als je boven de 1,90 meter bent, zijn er talloze geschikte jassen te vinden voor jouw lengte. Je hebt je lengte mee en hoeft je dus geen zorgen te maken over of je wel ‘lang genoeg’ lijkt in jouw winterjas. Wil jij je lange benen juist benadrukken, dan kun je dus voor een korter model gaan. Tegelijkertijd kan je ook voor een erg lange herenjas kiezen, zoals een trenchcoat of overcoat. Hierdoor kom je klassiek en met een goed postuur voor de dag en verdwijnt je lengte deels.

welke jas draag je bij welke lengte 3

puffer jas

beige €675 Shop nu