Lange jassen voor de herfst

Is het echt ijskoud, dan grijpen we sneller naar de puffer jackets of andere dikke, gevoerde jassen. Is het weer echter wat frisser, maar nog steeds te doen? Dan komen we al gauw terecht bij lange jassen. Dit is niet zomaar.

Zeker in de koude periode (en die kan in Nederland best lang duren) hebben we onze jas vaker aan dan uit. Hierdoor is het misschien wel het meest belangrijke kledingstuk van onze garderobe. Door de lengte zorgen lange jassen ervoor dat je kleding een stijlvol en klassiek karakter krijgen.

Lange jassen open dragen of juist dicht?

Lange jassen staan goed in combinatie met een net pak. Ga voor een jas die niet vloekt met je pak en die goed bij je tas en schoenen staat. Ben jij niet van de pakken, maar wil je wel goedverzorgd voor de dag komen? Dan staat de jas ook prima in combinatie met een (col)trui en met een verzorgde pantalon. Over het algemeen dragen we lange jassen het liefste open. Is het weer echt guur, draag hem dan dicht in combinatie met een nette sjaal.

lange jassen
Foto via: Instagram @erik.forsgren

De klassieke kledingstijl van Thomas Shelby uit Peaky Blinders

Liefhebbers van Peaky Blinders zullen lange jassen veel voorbij zien komen. De mannen uit de serie zijn misschien bruut en keihard, maar hebben wel een perfect gevoel voor stijl. Dat zien we terug aan de overcoats die ze dragen, maar ook de flat caps, pakken en accessoires die ze feilloos weten te combineren.

Peaky Blinders Thomas Shelby jas

Laat jij je inspireren door de serie, dan stop je waarschijnlijk niet bij alleen de kleding. Zo schreven we ook al eerder over hoe je het ultieme Peaky Blinders kapsel kunt krijgen. Wordt het kouder, dan kun je het kapsel ook verbergen onder een flat cap. Die caps zijn mede door de serie weer terug in het straatbeeld en blijven daar voorlopig ook nog wel even.

Wij selecteerden 10 stijlvolle lange jassen waarmee jij een Peaky Blinders stijl kan rocken: