Van schaamte naar trots

Zoals je al voor kunt stellen, was niet iedereen het eens met de look die de make-up artiest Laura Schavio in gedachte had. Onenigheid kwam vooral vanuit de cast die, kijkend naar de lange opnametijden, geen gat in de lucht sprongen bij de toen nog relatief onpopulaire kapsels. Natuurlijk heeft de populariteit van de serie een groot aandeel in de huidige populariteit van de typische kapsels. De stijl is gebaseerd op het boek Crooks Like Us (een boek met criminele portretten uit de jaren ’20), historische tijdperken en militaire tradities. Aan het begin was ieder lid van de cast nog actief bezig met het verbergen van hun Peaky Blinders kapsel. Iets wat nu niet meer nodig is.

Peaky Blinders MAN MAN

Schiavo wilde een echte toevoeging aan de gangster mentaliteit geven met de kapsels. In die tijd was het standaard hoofden kaal te scheren om luizen tegen te gaan bij arme families. Ook zorgde dit type kapsel ervoor dat er echt individuele karakters ontstonden wanneer iemand zijn cap afzette en waren de gangsters minder goed te herkennen en identificeren voor getuigen.

Kort aan de zijkant, verschillend op top

Er is niet één typisch Peaky Blinders kapsel. Echter hebben de meesta kapsels één ding gemeen: de zijkanten zijn zonder overloop tot op de hoofdhuid opgeschoren. Bovenop verschillen de kapsels echter per personage. Zo is er voor ieder wat wils. In de serie is Arthur Schelbyn één van de gewelddadigste van de familie. Hij heeft dan ook het meest extreme opgeschoren kapsel. Tommy Shelby, het hoofd van de familie, heeft een relatief net opgeschoren kapsel om een geloofwaardige rol als baas van een legitieme onderneming in te vullen.

Peaky Blinders MAN MAN

Styling tips voor een Peaky Blinders kapsel

Wanneer we er even vanuit gaan dat jij je kapsel niet de hele dag onder een cap verschuilt, zijn er nog de nodige styling tips. Hierbij is het van belang dat jij weet welk type haar je hebt. Bij stijl haar is het slimmer om voor een strakke, naar achter getrokken coupe te gaan. Bij wat krulliger haar is een messy look zoals die van Tommy Shelby waarschijnlijk meer iets voor jou. Qua producten zit je met een wax altijd goed. Voor strakkere stijlen is een zwaardere wax zoals pomade een goed idee. De wat lossere stijlen lenen zich goed voor een clay of paste. Speciaal voor jullie selecteerden wij een aantal clays en pomenades om deze look te killen:

 

Je mag er na deze tips misschien wel zo uit zien als een Shelby, maar onthoud: ‘No f*cking fighting!’

Bij het juiste kapsel hoort natuurlijk ook de juiste outfit. Met deze 8 items maak jij je Peaky blinders look helemaal af.