Word een echte Peaky Blinder

De barre, winterse temperaturen en het regenachtige weer in Nederland vragen om een outfit die ons beschermt, maar die daarnaast ook bijzonder stijlvol is. De look van een Peaky Blinder is hier bij uitstek geschikt voor. We praten hier niet over een verkleedpartijtje in een jaren ’20 Britse stijl, maar over een stijlvolle vertaling.

Hat

Het toonaangevende item. De News boy’s cap maakt jou een Peaky Blinder. Waar de Shelby’s hun caps hadden uitgerust met scheermesje gaan wij voor 100% wollen herringbone kwaliteit. Geschikt voor een wandeling door de stad, maar ook voor een formelere avond uit. Een all-time klassieker.

flat cap peaky blinders

Pocket watch

In een periode waarin de tijd nog enkel wordt afgelezen op een smartphone is het horloge enkel nog een stijlitem wat zich onderscheidt door de maakwijze en de uitstraling. En daarom is het zakhorloge het accessoire aan deze look. In combinatie met een een gilet en jas die open gedragen wordt, is het kettinkje een eye-catcher die je look afmaakt.

Coat

Een jas dient zowel beschermend als stijlvol te zijn. Een geruwde wollen jas geeft een klassieke look aan je outfit. Ga voor een grijze, navy-blauwe of zwarte kleur. Ga je voor een ingetogenere look, pak dan een jas met kleine revers. Voor een sprekende look pak je hoge, opstaande revers of een double breasted model.

peaky-blinders-man-man-stijl

Zo rock je een hele Peaky Blinders outfit van Thomas Shelby:

 

Suit

Vergeet de gladde Italiaanse stoffen en slank-gesneden snits. Om de perfecte Peaky Blinders look te creëren gaan we voor een 3-delig herringbone of Donegal tweed kostuum. Dit zijn zwaardere en grovere materialen dan de kostuums die we veelal kennen. Kostuums in deze kwaliteit hangen regelmatig bij vintage-stores. Ga op zoek naar een echt vintage kostuum en laat deze op maat maken. Een grijs of donkerblauw gecombineerd met de grote coat maken van jou een echte Peaky Blinder.

peaky-blinders-kleding-stijl-man-man-

Gilet

Een essentieel onderdeel van het kostuum. het jasje van het kostuum mag open gedragen worden zodat het gilet inclusief zakhorloge zichtbaar is. Het gilet matched bij de rest van het kostuum of heeft een contrasterende kleur.

Shirt

Een klassiek wit hemd kan prima onder bij deze outfit gedragen worden. Echter, droegen de Peaky Blinders een ander type hemd. Een klassiek granddad collar shirt met een losse kraag. Zo kon een klassiek gestreept of blauw hemd met een witte kraag gecombineerd worden.
6fd96cc85blinders55f9f216ed02c2ce31bdde6

Boots

1920, het rauwe Birmingham en het regenachtige Britse weer. De Peaky Blinders droegen daarom geen gelakte Italiaanse schoenen, maar ruige doch stijlvolle boots. Een zool en leersoort die bestand zijn tegen de meest barre weersomstandigheden, met een klassieke broque. Stijlvol en functioneel.

Zo rock je de Peaky Blinders outfit van Arthur Shelby:

 

Das & bow-tie

Hoewel de opgezette kraag goed gedragen kan worden zonder accessoires is een das of bow-tie een goede aanvulling op de outfit. Kies voor een gehaakte das of subtiele print in warme kleuren als blauw of rood.

peaky-blinders-kleding-man-man-1-1

Met deze items rock jij dit najaar de ultieme Peaky Blinders look.