Het verschil in pasvormen van herenjeans

De zomermaanden komen er weer aan. Reden om ons te verdiepen in de nodige nieuwe kledingstukken voor onze zomergarderobe. Eerder lieten we je al kennismaken met linnen overhemden, maar ook op het gebied van broeken kan een nieuw model op z’n tijd geen kwaad. Een lichtblauw exemplaar is immers het perfecte kledingstuk om te combineren in je vrije tijd. Draag hem met een T-shirt en sneakers of met een overhemd en instappers voor een nettere look. Op het gebied van jeans verschillen de meningen. Sommige mannen houden van skinny jeans, terwijl andere juist kiezen voor een baggy broek of één met rechte pijpen. Ben jij op zoek naar een broek tussen deze twee uitersten, dan kom je al gauw bij een tapered fit of slim fit uit. Maar wat is nou precies het verschil?

jeans
Foto via: Instagram @erik.forsgren

Tapered fit jeans

De tapered fit is voornamelijk voor mannen met brede bovenbenen. Het bovenste gedeelte is namelijk wijder dan een slim fit. Bij de enkels heeft de tapered fit wel een soortgelijke maat als de slim fit broek. Train jij je beenspieren vaak of wil je gewoon wat meer bewegingsruimte in je broek? Kies dan voor dit model jeans.

Slim fit jeans

Na een spijkerbroek in skinny fit, is de slim fit het strakste model. Denk echter niet dat deze broek ongelofelijk strak en comfortabel gaat zitten. In plaats daarvan heeft de broek een smalle pasvorm en voldoende stretch, zodat je je normaal kan bewegen. De smalle pasvorm zorgt voor een verzorgde uitstraling en maakt dit de broek die het beste te combineren is. Vooral de lichtblauwe spijkerbroek is geschikt voor deze zomer.

Wat is de beste pasvorm voor een spijkerbroek?

Afhankelijk van jouw bovenbenen en hoe strak jij je broek wil, kun je de keuze maken tussen een tapered fit of een slim fit. Bovendien zijn er ook nog genoeg andere opties voor smaller of wijder. Een rechte jeans met witte gympen kan bijvoorbeeld net zo gaaf staan als een strak model met een oversized trui erover heen. Uiteindelijk is het dus het belangrijkste om een model te selecteren waarin jij je zelf het fijnste voelt. Én houd daarbij natuurlijk rekening met wat je vriendin het liefste wil dat jij draagt.