Voordat je iets aan MAN MAN’s tips hebt, is het belangrijk dat je wat huiswerk hebt gedaan. Neem een jeans die perfect past en meet je maten op. De lengte, breedte, maar ook de binnenbeenlengte zijn belangrijke maten om de perfecte jeans aan te schaffen. Je binnenbeenlengte is de lengte in centimeters van het kruis tot de zoom. Hierna kun je op pad om de jeans te vinden voor jouw lichaamsbouw.

1 Klein

De juiste broek kan ervoor zorgen dat je langer lijkt dan dat je eigenlijk bent. Wanneer je struikelblok je korte benen zijn, voorkom dan het dragen van een laag kruis en wijde broeken. Het dragen van wijde broeken zorgt er alleen maar voor dat het lijkt alsof je in je kleding verdwijnt. Een straight-leg jeans zorgt ervoor dat je langer lijkt, doordat je lichaam als het ware verlengd wordt. Ook de kleur is een belangrijk element waar je rekening mee kunt houden wanneer je langer wilt lijken. Het dragen van donkere kleuren kan je daarbij helpen. Wanneer je een broek hebt gevonden die overal perfect aansluit, maar die te lang is, kun je dit gemakkelijk laten aanpassen door een kledingmaker.

jeans-lichaamsbouw-klein-manman

Intelligence Regular Fit Jeans in Black Black

Jack & Jones €67 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-grijs-manman

Stretch Slim Jeans In Dark Grey

ASOS €38 Shop nu
straight-jeans-grey-manman

Franco Denim in Washed Black

Won Hundred €114 Shop nu
straight-jeans-tapered-manman

Tapered Jeans in Heavy Stone

Han Kjobenhavn €134 Shop nu

2 Lang

Zoals eerder gezegd, heeft Nederland de langste mannen van de wereld. Deze tips zullen dus voor veel mensen van pas komen. Een broek die hoger ligt op de taille kunnen lange mannen beter niet dragen, dit zorgt er juist voor dat je nog langer lijkt. Ga dus voor een mid- of low-waisted jeans. Vermijd skinny jeans, dit trekt juist de aandacht naar de lengte van je benen. Een straight of slim fit is perfect voor lange mannen. Ook het dragen van prints bij een pak  is geen goed idee. Omdat je zo lang bent, wordt het al snel heel veel van alles.

jeans-slimfit-lichaamsbouw-manman

Intelligence Jeans in Slim Fit Washed Denim

Jack & Jones €87 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-groot-manman

Slim Jeans In Indigo

ASOS TALL €34 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-tall-manman

Shady Denim in Stay Black

Won Hundred €145 Shop nu
jeans-tall-lichaamsbouw-manman

Elton Denim in Washed Black

Won Hundred €145 Shop nu

3 Breed

Wanneer je lichaamsbouw wat heavier is, kan het lastig zijn een jeans te vinden waar jij je prettig in voelt. Ten eerste is het belangrijk dat je jeans niet te strak zit. Prop je niet in de kleinst mogelijke jeans, want hierdoor ga je er niet beter uitzien. Ten tweede kun je het best gaan voor een jeans met een low-waist, dat comfortabel zit bij je buik. Dit geeft je meer ruimte. Ten derde is het verstandig om een jeans van lichtgewicht aan te schaffen, dit zit beter dan een stugge jeans. Ga voor een donkere kleur, zwart kleedt namelijk af. Als laatst is het belangrijk dat je je zakken niet volpropt met van alles en nog wat. Hierdoor zal het rond de heup breder lijken dan het eigenlijk is en dit proberen we juist te voorkomen.

jeans-breed-lichaamsbouw-manman

Dean Denim in Charcoal Grey

Won Hundred €145 Shop nu
jeans-plus-lichaamsbouw-manman

Skinny Jeans With Knee Rips

ASOS PLUS €38 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-plus-manman

Skinny Jeans With Knee Rips In Light Blue

ASOS PLUS €40 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-breed-manman

Super Skinny Jeans in Black

ASOS PLUS €34 Shop nu

4 Smal

Om wat meer ‘body’ aan je lichaam te geven, kun je het beste kiezen voor een broek die net wat korter is of eentje die je tweemaal oprolt. Doordat je de broek als het ware inkrimpt, zullen je smalle benen minder opvallen. Doordat smalle benen het tegenovergestelde is van bredere benen, moet je dus ook met je jeans het tegenovergestelde doen. Een stuggere jeans en een lichte denim kleur zullen er dus voor zorgen dat je meer body krijgt.

jeans-lichaamsbouw-smal-manman

Tight Jeans Skinny Fit in Stonewash Blue

Cheap Monday €66 Shop nu
jeans-smal-lichaamsbouw-manman

Super Skinny Jeans With Rips And Abrasions In Vintage Mid Wash

ASOS €43 Shop nu
jeans-lichaamsbouw-skinny-manman

Skinny Jeans In Mid Wash Blue

New Look €40 Shop nu
jeans-skinny-lichaamsbouw-manman

Skinny Jeans In Retro Mid Wash

ASOS €38 Shop nu

Wanneer je een jeans online koopt, zorg dan dat je altijd een maat groter en een maat kleiner dan je eigen maat besteld, om er zeker van te zijn dat je de perfecte jeans in bezit krijgt. Check ook even deze tips hoe je een jeans online koopt.