Vinden vrouwen lichaamshaar bij mannen mooi of niet?

Wat vrouwen vinden van lichaamshaar bij mannen is net zo zwart-wit als welke geur ze aantrekkelijk vinden en hoe je ze bevredigt in bed. Er is soms geen peil op te trekken. Dat maakt het dan ook lastig om advies hierover zwart op wit te zetten en mannen te adviseren ze hieraan te houden, want zo werkt het simpelweg niet. Er zijn wel een aantal algemene richtlijnen waar je rekening mee kunt houden. We gaan het lichaam af.

 1. Hoofdhaar

  Hier valt weinig over te zeggen en dit verschilt oprecht per vrouw. De ene wil een manbun, de ander gemillimeterd en sommige vrouwen houden van een kaal koppie. Doe lekker wat goed past bij jouw stijl en bij de vorm van je hoofd.

  Over het algemeen zit je wel goed met een kort kapsel. Inspiratie nodig? Check dan de herenkapsels voor kort haar.

 2. Gezichtshaar

  Ook hier geldt weer dat sommige vrouwen houden van een baard en anderen niet. De meeste vrouwen gaan niet zo snel voor mannen met een zeer lange baard, maar een kort getrimd baardje kunnen ze vaak aantrekkelijk vinden. Verzorg je baard wel ten alle tijden goed om hem fris en fruitig te houden voor onverwachte zoenpartijen.

  baardgroei stimuleren met serum

  Tip: als je wel een baardje wil, hou ‘m dan nét lang genoeg, want anders wordt het een soort schuurapparaat. En dan is het gezicht van je partner na een hele nacht zoenen rood en uitgedroogd vanwege je prikkelende baard.

 3. Rug en schouders

  Haar op je rug en schouders mag tot op zekere hoogte. Maar, als veel vrouwen mochten kiezen, dan zouden ze het liever niet hebben. Vrouwen willen wel door de bomen het bos nog kunnen zien, en in dit geval bestaat het bos uit die prachtige gespierde contouren op je rug. Vrouwen vinden het heerlijk om daar naar te kijken. Als je er slechts een klein beetje haargroei hebt dan is dat absoluut no problemo, maar anders kun je overwegen om deze beharing uit te dunnen, of te (laten) waxen. Op die manier komt het ook minder snel terug.

 4. Oksels

  Oksels scheren als man: wel of niet doen? Je oksels trim je als het echt een oerwoud wordt, maar haarloze oksels worden niet gewaardeerd. Dus zorg dat er altijd een (klein) bosje hangt.

 5. Borsthaar

  Een beetje borsthaar vinden vrouwen niet erg. Het toont volwassenheid en kan best sexy staan, zolang je huid er nog wel doorheen is te zien.

  lichaamshaar trends 2019 borsthaar buikhaar okselhaar rughaar

  Het is niet erg als je geen borsthaar hebt, maar als je borst niet van zichzelf kaal is pas dan ook weer op met alles eraf scheren. Het is niet fijn als een vrouw tijdens een flinke vrijpartij tegen een schuurbord heen en weer ligt te bewegen. Er zijn verschillende stappen om je borsthaar op een goede manier te trimmen.

 6. Schaamstreek

  Waar vrouwen verwachten dat je rug en borsten genoeg zichtbaar zijn, is dat bij de schaamstreek allemaal iets minder erg. Het beste is om het gewoon netjes bij te houden zoals je dat ook doet met het gras in je tuin, er mag best wat haar aanwezig zijn. Integendeel, een kale schaamstreek vinden veel vrouwen niet eens aantrekkelijk, al kunnen sommigen het juist wel fris en verzorgd vinden. En een frisse en verzorgde schaamstreek krijgt dan ook voorrang op alle knip- en trimtrends. Conclusie: niet zo lang laten groeien dat het uitloopt tot complete onverzorgde chaos, maar een Brazilian wax is ook geen vereiste.

  Wil je wat hulp down there? Check dan onze ultieme gids: hoe moet je je ballen scheren?

 7. Beenhaar

  Tenzij het om specifieke (professionele) redenen nodig is, raden wij aan het beenhaar lekker te houden zoals het is. Dat vinden vrouwen sexy en mannelijk staan.

Al met al, een beetje haar op het lichaam wordt geaccepteerd en gewaardeerd. En als je er onzeker over bent of twijfelt, dan is de gouden middenweg over het algemeen de beste oplossing. Als je vaker afspreekt met dezelfde vrouw dan is het overigens absoluut geen vreemde vraag om naar haar persoonlijke mening te vragen.