Klassieke herenkapsels voor een tijdloze look

Trends komen en gaan, echter geldt dat niet voor deze klassieke herenkapsels. Ze zijn stijlvol, tijdloos en zullen dus nooit uit de mode gaan. Wij selecteerden de stijlvolste klassieke herenkapsels waarmee jij een onuitwisbare indruk maakt:

The Textured Cut With Fringe

Deze stijl is ideaal voor mannen met een dubbele kruin of haar wat enkel z’n eigen gang gaat. Want dat mag bij dit kapsel. Zoek een model wat jou aanspreekt, bewaar er een foto van en ga hiermee naar de barbier. De barbier zou jou exact moeten kunnen vertellen of dit kapsel geschikt is voor jou haartype en je gezicht.

Pas bij dit kapsel op dat de barbier je haar niet teveel uit gaat dunnen. Dit is een (nare) eigenschap die vele kappers over zich heen hebben. Het haar bovenop je hoofd dient niet uitgedund te worden. In plaats van uitdunnen dient de barbier een ‘straight edge razor’ te gebruiken. Ga voor een kwaliteitsbarbier en je mag het bovengenoemde als niet-gelezen beschouwen.

Zorg ervoor dat je haar droog is wanner je het in model brengt. Breng een klein beetje wax of clay aan met je vingers, maar onthoud: bij dit kapsel mag je haar natuurlijk zitten en moet het niet te-gestyled ogen.

Herenkapsles MAN MAN French Crop french crop

The French Crop

De volgende uit het lijstje van de klassieke herenkapsels is de French Crop. Geschikt voor praktisch ieder gezichtstype en is ideaal voor mannen met dunner wordend haar. Doordat het haar licht naar voren wordt gebracht kunnen dunnere en kale plekken bedekt worden. Makkelijk te stylen en te onderhouden. Perfect voor iemand die ’s middags wil sporten want The French Crop draag je zonder styling product. Wanneer je toch een styling product wil gebruiken, ga dan voor een klein beetje haarlak en niks meer dan dat. The French Crop dient natuurlijk gedragen te worden. Hoewel je dit kapsel niet hoeft te stylen is het belangrijk dat je ongeveer iedere drie weken het kapsel bij laat werken.

Screen Shot 2016-05-04 at 18.36.54 Herenkapsles MAN MAN French crop 1

The Buzz Cut

Een tijdloos kapsel. Echter heb je er wel een geschikt gevormd hoofd voor nodig. Wanneer jij een perfect, recht en symmetrisch gezicht hebt is het enkel een kwestie van de tondeuse eroverheen. Ben jij niet gezegend met een hoofd wat perfect in proportie is, ga dan voor de minder radicale look. Ga voor een vrij rechte coupe met iets meer lengte bovenop. Een goede barbier zal rekening houden met de vorm van je hoofd. Een goede barbier zal met meer rekening houden dan enkel de vorm van je hoofd. Jij draagt je kapsel 24/7 dus het moet geschikt zijn voor iedere gelegenheid. Een goede barbier houdt hier rekening mee.

man man herenkapsels 9 man man herenkapsels 10

The Slick Back

De Slick Back deed zijn intrede in de begin jaren ’20. In die tijd was het handig om een kapsel te hebben wat niet compleet verpest werd wanneer je een pet droeg (in die tijd een teken van klasse/stijl). Sindsdien is de Slick Back nooit weggegaan en is het een tijdloze klassieker.

Perfect voor stijl haar. Het kapsel haalt je gezicht meer naar voren. Ook zal gezichtsbeharing zoals een baard of snor prominenter aanwezig zijn. Heb je last van een terugtrekkende haarlijn? Ga dan niet voor de Slick Back. Dit kapsel accentueert de inhammen.

man man herenkapsels 6 man man herenkapsels 7

Voor een traditionele look gebruik je pomade op waterbasis of een matte clay.

The Side Parting

The Side Parting was extreem populair van 1920 tot 1940 en kwam weer terug in de ’60’s en is een alternatief voor The Slick Back. De basis van dit kapsel wordt gevormd door een korte achterkant en zijkanten en is geschikt voor praktisch ieder haartype en type gezicht. Let wel op dat het haar bovenop niet te lang en dun is. Het type styling product verschilt per haartype. Dikker haar kan goed gestyled worden met een pasta terwijl een matte clay geschikt is voor dunner haar.

Schermafbeelding 2016-05-09 om 15.41.48 man man heren kapsels 5

The Shoulder Length Cut

Een klassieker die de nodige aandacht nodig heeft. De Shoulder Length Cut is niet meer weg te denken en is zowel casual als net te dragen, mits goed geknipt. Het moeilijkste aan het verkrijgen van dit kapsel is het laten groeien van je haar. Je zult door een lastige lengte heen moeten gaan alvorens je de geschikte lengte bereikt hebt. Communiceer duidelijk je barbier hoe jij het kapsel wilt dragen, anders kom je straks met een nonchalante beach-look op het werk terwijl je er professioneel uit moet zien. Gebruik zo min mogelijk styling producten en ga voor de natuurlijke look. Wel kun je wat zout spray toevoegen voor een wat ruigere, nonchalante look.

man man herenkapsels man man herenkapsels 2

The Shaped Afro/Modern Hi-Top Fade

Je dient over het juiste te type haar te beschikken wil jij ‘The Fresh Prince kunnen evenaren. Bespreek vooraf duidelijk met je barbier hoe jou afro geknipt gaat worden. Er kan eindeloos gevarieerd worden in model, vorm en lengte. Kies een model wat bij jou gezichtstype past. Neem wat voorbeeld-afbeeldingen mee zodat je zeker weet dat jij en je barbier elkaar begrijpen. Kies een barbier die ervaring heeft met Afro’s.

man manherenkapsels 3 Schermafbeelding 2016-05-09 om 15.33.48

The Pompadour

Van origin een dames kapsel wat zijn debuut maakte toen het gedragen werd door Madame du Pompadour, hoofd maitresse van de Franse koning Louis XV in 1750. In die tijd droegen vrouwen het haar hoog op het hoofd. Vanuit hier ontstond de Pompadour. In honderden jaren tijd is deze stijl vertaald naar de onderstaande coupes.

The Pompadour is geschikt voor praktisch ieder type haar, maar heeft wel wat dikte nodig zodat het haar volume blijft houden. De stijl van de Pompadour is af te stemmen op de vorm van het gezicht. Heb je smal gezicht, dan kun je de pompadour wijder dragen en vice versa. Experementeer met verschillende styling producten en ontdek welke voor jou het meest geschikt is. Breng het styling product eerst aan op de achter- en zijkanten en vervolgens pas bovenop. Je kunt kiezen voor een gladde Elvis Presley inspired look of nonchalanter zoals James Dean.

Schermafbeelding 2016-05-09 om 15.57.15 man man herenkapsels 8

The Quiff

Een minder glad alternatief van de Pompadour. De Quiff is een iconische style geschikt voor meerdere leeftijden, gezichtstypen en persoonlijkheden. Net als de pompadour is dit kapsel niet geschikt voor mannen met een terugtrekkende haarlijn omdat het de inhammen zal accentueren en het voorhoofd naar voren zal brengen. Breng een nat styling product aan op handdoekdroog haar en kam het haar in model. Vervolgens droog je het haar met een fohn en breng je het verder in model.

man man herenkapsels 4 man man heren kapsels

 

Kies één van deze klassieke herenkapsels en je komt overal stijlvol voor de dag. Bepaal samen met je barbier welk kapsel en haarproducten het beste geschikt zijn voor jou type haar. Om je wat op weg te helpen hebben wij alvast een selectie haarproducten voor je uitgezocht.