Waarom zou jij je oksels wel scheren?

Je kan zelf vast al wel een paar voordelen opnoemen van het scheren van je oksels. Zo heb je er in de zomer het meeste last van. Door de hoge temperaturen zal je meer zweten en laten we zeggen dat het okselhaar het er niet beter op maakt. Hygiënische doeleinden is voor veel mannen dan ook dé reden om hun oksels te scheren. Een andere belangrijke reden voor mannen is dat vrouwen liever geschoren oksels hebben dan onverzorgd okselhaar. Ook is het gewoonweg comfortabeler omdat het toch net even iets luchtiger voelt onder je armen.

Waarom zou jij je oksels niet scheren?

Misschien heeft het hebben van okselhaar niet heel veel positieve gevolgen voor je lichaam. De belangrijkste reden om je okselhaar niet af te scheren is dan ook wel dat het er gewoonweg mannelijker uitziet. Dit kan trouwens ook een voordeel zijn voor de vrouwen. Mogelijk knappen ze flink af op het feit dat jou oksels compleet geschoren zijn. 

oksels glad scheren man

Je okselhaar trimmen of knippen

Er zijn meer opties dan of het compleet afscheren van je okselhaar of het allemaal laten zitten. Je kan er namelijk ook voor kiezen om je okselhaar te trimmen. Zo ziet het er goed verzorgd uit maar is het niet helemaal verwijderd. Om dit te doen kan je het beste een kleine tondeuse gebruiken. Ook is het mogelijk om het te knippen. De belangrijkste regel: zorg ervoor dat het niet onder je mouwen van je T-shirt komt, dat ziet er onverzorgd uit.

Wat moet jij doen?

Wat zou jij nu moeten doen? Je kan voor jezelf de voordelen tegen de nadelen afwegen. Het belangrijkste is echter dat je doet waar jij je het meest prettig bij voelt. Als dat betekent dat je het juist wel of niet afscheert is dat helemaal prima. Misschien heb je ook tips nodig voor het scheren en trimmen van ander lichaamshaar. Lees dit hier de lichaamshaar trends.