Hoe moet ik mijn borsthaar trimmen?

Borsthaar is een typisch mannelijke kenmerk waar vrouwen voor kunnen vallen, mits het uiteraard verzorgd en getrimd is. Lichaamshaar zoals borsthaar heeft vele voordelen, maar hoe verzorg je het? Zo lang jouw borsthaar niet boven je shirt uitkomt en het trimmen op een goede manier gaat, zit jij gebakken. Als je echt te veel borsthaar hebt, snappen wij dat je het liever wil scheren. Maar mannen, een goede hoeveelheid borsthaar brengt toch een extra mannelijke touch. Beharing hoort erbij, maar houdt het wel hygiënisch. Wij zullen je wat tips geven om jouw borsthaar te behouden door het te trimmen maar er wel verzorgd uit te zien.

1. Bedenk wat je wil

Net als bij veel andere dingen die je moet beslissen, moet je eerst nagaan wat je nou eigenlijk wil. Heb je té veel borsthaar? Dan moet je het afscheren. Heb je niet veel maar moet het wel bijgewerkt worden? Dan is jouw borsthaar trimmen de beste optie. Hoe vrouwen over ons lichaamshaar denken, kan ook een grote rol spelen. Hier wil je natuurlijk wel goed op blijven inspelen.

borsthaar verzorgen

2. Wat te doen voordat je jouw borsthaar gaat trimmen?

Voordat je jouw borsthaar gaat trimmen, moet je de eventuele klitten eruit kammen. Voordat je dit doet kan je ook eventueel snel onder de douche springen en het daarna goed afdrogen. Zonder klitten gaat het trimmen namelijk een stuk makkelijker en blijft er niet van alles hangen tussen de mesjes.

3. Het trimmen zelf

Als je jouw borsthaar gaat trimmen, is het essentieel dat je een goed apparaat gebruikt. Met de verschillende standen kan jij de perfecte lengte uitkiezen die jij zelf wil. Breng al het haar naar beneden tot een lengte waar jij blij mee bent.

Wil je een gladde look omdat jouw borsthaar veel te lang wordt? Dan kan je eerst jouw haar op je borst zo kort mogelijk trimmen en je beweegt met de haargroei mee. Even een snelle warme douche om de haartjes vochtig en zacht te maken. Nu kan je tegen de richting in scheren met scheerschuim of scheergel. Om irritaties te voorkomen, kan je een bodylotion na het scheren gebruiken en regelmatig jouw borst scrubben om al die dode huidcellen weg te halen. Mocht je het nog niet zeker weten, check dan ook zeker de do’s and don’ts bij het wegscheren van lichaamshaar. Zo gaat het je zeker lukken.