Werk de haren regelmatig bij

De ene man heeft binnen de kortste keren een flinke baard, maar bij de ander kan het maar zo een paar maand duren. Behoor jij tot de laatste groep? Dan ben je er waarschijnlijk niet happig op om de haren van jouw baard bij te werken. Toch is dit een essentieel onderdeel van baardverzorging. Werk jij de haren niet of nauwelijks bij? Dan groeit jouw baard uit model. Baardharen groeien namelijk niet allemaal even snel.

Wil je jouw baard bijwerken? Dat kan op verschillende manieren. Allereerst kun je de baardharen met behulp van een schaar op de gewenste lengte knippen. Dit is lastig, zeker als je hier geen ervaring mee hebt. Daarom werken veel mannen hun baard bij met een trimmer of tondeuse. Hier zet je een opzetkam op, waardoor alle haren op dezelfde lengte afgeschoren worden. Zo zorg jij altijd voor een mooie en verzorgde baard.

Was jouw baard regelmatig

Tijdens een douchebeurt was je de haren op jouw hoofd regelmatig met shampoo. Hiermee verzorg, verzacht en hydrateer je jouw haar. Heb jij een baard? Vergeet dan ook niet om deze haren zo nu en dan grondig te wassen. Dit is zeker aan te raden als je een lange baard hebt. Hier kan namelijk makkelijk rommel in blijven zitten. Bovendien kan de baard vies gaan ruiken wanneer jij deze nooit wast. Je kunt jouw baard wassen met dezelfde shampoo die jij ook voor jouw hoofdhaar gebruikt, maar er is ook speciale baardshampoo en baardzeep. Douche jij dagelijks? Smeer dan niet iedere keer shampoo in jouw baard, maar beperk je tot twee à drie wasbeurten per week.

Baard

 

Haal er een kam doorheen

Menig Nederlandse man gebruikt een kam om zijn haar in model te brengen. Heb jij een baard? Ga hier dan ook regelmatig met een kam doorheen. Gebruik hier bij voorkeur een speciale baardkam voor. Veel mannen denken dat zo’n baardkam overbodig is, maar dat is een misvatting. Door jouw baard regelmatig te kammen, verwijder je allereerst klitten uit je baard. Dit komt de uitstraling ten goede. Daarnaast stimuleer je de bloedcirculatie door jouw baard zo nu en dan te kammen. Hierdoor bevorder je de groei van jouw baardharen.

Smeer zo nu en dan baardolie in jouw baar

Ben jij je bewust van het belang van baardverzorging? Dan beperk jij je vast en zeker niet tot het bijwerken, wassen en kammen van jouw baard. Nee, in dat geval gebruik je ongetwijfeld ook een baardolie. Door regelmatig wat olie in jouw baard te smeren, hydrateer je de baard en de onderliggende huid. Wil je de olie goed verdelen door jouw baard? Dan is een baardkam onmisbaar. De tanden van de kam zorgen dat alle haren van de baard olie krijgen, waardoor jouw baard een mooie uitstraling houdt en gezond blijft.