The Northman gaat over Viking-prins Amleth

Het ‘Viking-genre’ is populairder dan ooit. De populaire serie Vikings heeft inmiddels al vele seizoenen op z’n naam staan, een spin-off is onderweg en een serie als Barbarians doet het ook steengoed. De populariteit van de krijgshelden uit de geschiedenis was waarschijnlijk inspiratie voor Robert Eggers. Hij nam de regie van The Northman voor zijn rekening. In die film volgen we een Noorse prins met de naam Amleth.

Voor The Northman reizen we een stuk terug in de tijd, naar de 10e eeuw. Daar krijgen we een kijkje in het leven van Amleth. Als zijn vader, de koning, wordt vermoord, gaat Amleth op zoek naar de daders. The Northman wordt hierdoor ook wel beschreven als een epische saga van wraak.

Opvallende cast voor The Northman

Aan de film werken veel grote namen mee. De hoofdrol van Amleth zal worden gespeeld door Alexander Skarsgard. Die kunnen we onder andere kennen van The Legend of Tarzan en Big Little Lies. In die laatste serie speelde hij de echtgenoot van Nicole Kidman, die ook in The Northman te zien zal zijn. Daarin speelt ze echter de rol van koningin en niet van prinses. Met andere woorden: van echtgenoten zouden twee opeens elkaars zoon en moeder moeten spelen. Het blijft natuurlijk gissen naar het precieze plot van de film.

Opnames van de film nog in volle gang

Andere rollen zijn onder andere weggelegd voor Ethan Hawke, die we kennen van de engste horrorfilm aller tijden. Ook Ana Taylor-Joy, Willem Dafoe en de zangeres Björk zullen deel gaan uitmaken van de cast van de film. Zo’n sterke cast én een naar verwachtingen keihard plot zorgen er nu al voor dat de verwachtingen hoog gespannen zijn. Toch blijft het voorlopig nog bij wachten. De opnames van de film zijn namelijk nog in volle gang.