Sinister is de engste film ooit blijkt uit onderzoek

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de ‘prijs’ voor engste film aller tijden gaat naar Sinister. Deze film komt uit onderzoek naar voren als de film waar kijkers het het zwaarste mee hadden. Dat onderzoek werd gedaan door BroadBandChoices. 

Zij stelden allereerst een lijst op van 50 horrorfilms die filmrecensenten en horrorliefhebbers hadden aangedragen. Een groep proefpersonen moest vervolgens al deze films kijken. Daar moet je dus niet al te bang voor zijn aangelegd. Tijdens het onderzoek werd de hartslag van de proefpersonen gemeten. Hun gemiddelde hartslag werd gecheckt, maar ook de hoogste hartslag tijdens de films. Al gauw kwam Sinister als winnaar naar voren in het onderzoek.

Sinister engste film ooit

Vader doet duistere ontdekking in zijn nieuwe huis

Ethan Hawke speelt de hoofdrol in Sinister Hij speelt de schrijver Ellison. Ellison verhuist met zijn gezin naar een nieuw huis. Liefhebbers van horrorfilms weten dat dit al gauw vragen om problemen is. Zo ook in het geval van de vader/schrijver. Ellison lijkt aanvankelijk echter niet bang. Sterker nog: hij wéét dat in het huis een meervoudige moord is gepleegd, maar wil dit aspect gebruiken voor een nieuw boek.

Als hij onderzoek doet, vindt hij in het huis veel videobanden die zijn achtergelaten. Daar blijken echter nog veel meer familiemoorden op te zien. Een duistere macht blijkt de oorzaak van deze moorden en heeft het al gauw op Ellison’s gezin voorzien.

Sinister

Dit is de top 10 van engste films uit het onderzoek

De gehele top 10 bestaat uit films die je stuk voor stuk het nodige kippenvel gaat bezorgen. Dit is de gehele lijst:

  1. Sinister
  2. Insidious
  3. The Conjuring
  4. Hereditary
  5. Paranormal Activity
  6. It Follows
  7. The Conjuring 2
  8. The Babadook
  9. The Descecnt
  10. The Visit

 

Wat blijkt? Een groot aantal van deze films stonden ook al op onze lijst van 10 enge horrorfilms op Netflix. Ook Sinister zelf is te vinden op Netflix. De film heeft een IMDb-score van een 6.8.