10 enge films op Netflix voor tijdens Halloween

Er is niets zo fijn als kijken naar mensen die achterna worden gezeten door kwaadaardige clowns en enge geesten terwijl je zelf lekker op de bank zit. Biertje erbij, wat kaarsen aan en de setting voor een perfecte horroravond is gemaakt. Ben jij nog op zoek naar films op Netflix om tijdens Halloween te kijken? Zoek dan niet verder.

Dit zijn 10 aanraders om (op eigen risico) te kijken.

1. The Nun

Kloosters, nonnen en andere religieuze zaken zijn vaak onderdeel van enge horrorfilms. Ook The Nun is zo’n film. De film speelt zich af in hetzelfde universum als de The Conjuring en Annabelle films. In deze film wordt een klooster geteisterd door een kwade macht die zich voordoet als een non maar dit alles behalve is. Er worden twee personen opgeroepen vanuit de religieuze wereld om de macht uit te drijven, maar dit zal alles behalve makkelijk worden.

IMDb-score: 5.3

 

2. Friday The 13th (2009)

Deze film uit 2009 is een navertelling van de eerdere films in deze filmreeks. Alles draait om Crystal Lake, een vakantiebestemming waarover de wildste geruchten gaan. Er zou namelijk een moordenaar rondlopen die elke onschuldige reiziger het liefste een kopje kleiner maakt. In dit deel volgen we Clay. Nadat zijn zus Whitney wordt vermist besluit hij op onderzoek uit te gaan rondom Crystal Lake. Wat hij nog niet weet is dat zijn zus één van de nieuwste slachtoffers is geworden van de moordenaar en dat hij nog láng niet klaar is.

IMDb-score: 5.5

 

3. IT

Na het kijken van IT ga je voortaan nog net even anders naar het circus. De originele film uit 1990 was al eng, maar de remake uit 2017 kan er ook wat van. Wanneer het broertje van hoofdpersoon Ben wordt ontvoerd door de angstaanjagende clown Pennywise, trommelt hij zijn vrienden op. Als ‘de Loser Club’ gaan zij de strijd aan met Pennywise.

IMDb-score: 7.3

 

4. Insidious

Als ouder moet je er niet aan denken: je kind belandt in een coma. Alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt vervolgens dat je kind een soort doorgeefluik is geworden van paranormale geesten uit een andere dimensie. Lekker dan. In Insidious overkomt dit Josh en Renai, wiens zoon Dalton wordt geteisterd door vreemde krachten die het op het hele gezin hebben voorzien.

IMDb-score: 6.8

 

5. Cadaver

Deze film gaat over een post-apocalyptische samenleving waarin eten erg schaars is geworden en mensen vooral bezig zijn met overleven. Het gebrek aan vermaak verdwijnt wanneer er een mysterieuze voorstelling plaatsvindt. De armeren worden uitgenodigd om de voorstelling in een hotel bij te wonen. Maar wat is gespeeld van alles wat er binnen het hotel gebeurt en wat is de waarheid?

IMDb-score: 6.1

 

6. Nightmare on Elm Street (1984)

Ook Nightmare on Elm Street mag niet ontbreken als we het hebben over de beste Halloween films op Netflix. In deze film staat de psycho Freddy Krueger centraal. Deze angstaanjagende verschijning heeft een verbrand gezicht en draagt handschoenen waar messen aan zijn bevestigd. Hij heeft een duidelijk doel: het leven van een aantal tieners die in dezelfde straat wonen terroriseren in hun dromen.

IMDb-score: 7.5

 

7. The Conjuring

The Conjuring mag niet ontbreken in de lijst met vette Halloween films op Netflix. De film staat namelijk aan de wieg van films als The Nun en Annabelle, die ook voorkomen in deze lijst. Voor The Conjuring wordt het stel Ed en Lorraine Warren benadert door een familie die met de handen in het haar zit. Het nieuwe huis waar zij zijn gaan wonen lijkt namelijk bezeten. Dit is geen film die je zomaar even wegkijkt. Grote kans dat jij van begin tot einde op het puntje van je stoel zit.

IMDb-score: 7.5

 

8. Annabelle

Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met de vreselijke pop Annabelle. In het origineel van de filmreeks over deze behekste pop besluit een man de pop te kopen. Zijn vrouw is immers hoogzwanger en hij ziet de pop als een mooi cadeau voor hun toekomstige dochter. Wat het stel echter nog niet weet is dat deze pop wordt ‘bewoond’ door een demon die andere plannen heeft met moeder en dochter.

IMDb-score: 5.4

 

9. The Babysitter

Deze film bleek een groot succes te zijn en onlangs verscheen dan dus ook het vervolg op de film, The Babysitter: Killer Queen. In de tamelijk bizarre film heeft hoofdpersoon Cole een goede band met zijn babysitter. Tijdens één avond nodigt ze een paar vrienden uit in het huis van Cole’s ouders. De bijeenkomst blijkt geen normaal avondje drinken te worden: Cole’s babysitter is lid van een demonische cult, die uit is op Cole’s bloed.

IMDb-score: 6.3

 

10. The Cabin in the Woods

Deze film lijkt een beetje het horrorgenre in de maling te nemen. Daarom is dit één van de Halloween films op Netflix die ook geschikt is voor mensen die gauw bang raken. Een groep met vijf vrienden, onderverdeeld in clichés zoals de ‘nerd’, de ‘sportieve guy’ en ‘de maagd’, gaan samen naar een verlaten huis in het bos. Alle clichés die je vervolgens kan verzinnen over het horrorgenre komen vervolgens expres voorbij.

IMDb-score: 7.0

 

Is horror niet jouw genre? Probeer dan één van de 10 ijzersterke filmreeksen op Netflix. Of neem een kijkje bij de 10 beste natuurdocumentaires op Netflix volgens IMDb.