Goede natuurdocumentaires die je kan kijken op Netflix

Natuurdocumentaires kunnen ons veel leren. Over het leven van het dierenrijk, de wereld rondom bergen of juist in de zee, maar ook welke invloed de mensheid heeft. Dit zijn de 10 beste natuurdocumentaires op Netflix om je horizon letterlijk en figuurlijk te verbreden, inclusief hun IMDb-scores.

10. You vs. Wild

Bij de meeste natuurdocumentaires op Netflix laten we onszelf vooral verwonderen door alle prachtige beelden die we zien. Bij You vs. Wild van survival-expert Bear Grylls moeten we echter zelf aan de bak. Gelukkig kan dit gewoon van onze luie bank. Bear neemt de kijker mee op speciale expedities door de outback. Wij als kijker zullen keuzes moeten maken: kiest hij er bijvoorbeeld voor om een krokodil te ontlopen of juist aan te vallen? En klimt hij via een boomstam over een klif of gebruikt hij een liaan? Hierdoor is het een leerzame docu; en dat op een vermakelijke manier.

IMDb-score: 6.7

 

9. Holland: Natuur in de Delta

Ook ons eigen kikkerland is vertegenwoordigd op Netflix. De natuur in Nederland is namelijk ongelofelijk mooi en divers. De documentaire Holland: Natuur in de Delta leert ons dat maar weer eens. Geen speciale katachtigen en grote olifanten worden getoond, maar ‘gewoon’ vissen, konijnen en vogels. Toch blijf je je verbazen over de schoonheid die onze eigen natuur bezit.

IMDb-score: 6.9

 

8. How to Change The World

De natuurorganisatie Greenpeace kennen we allemaal wel van naam, maar niet iedereen is bekend met de oorsprong van de organisatie in 1971. Deze begon als een tegenreactie op proeven met atoombommen door president Nixon. Wat ontstond was een wereldwijde, invloedrijke organisatie met het hart op de juiste plaats. Voor alle liefhebbers van natuur én geschiedenis is dit een perfecte keuze.

IMDb-score: 7.6

 

7. Oceans

Pierce Brosnan kennen we voornamelijk van zijn rollen in actiefilms én natuurlijk als de oude James Bond. Voor Oceans verleent hij echter zijn stem om ons lessen bij te brengen over de zee-wereld. Het wonderlijke wereld onder de zee komt uitgebreid aan bod, maar net als bij meerdere natuurdocumentaires op Netflix wordt er ook aandacht besteed aan de allesbepalende invloed die mensen hebben op de natuur.

IMDb-score: 7.8

 

6. Magical Andes

Het Andes gebergte langs de westkust van Zuid-Amerika is een perfect onderwerp voor een natuurdocumentaire. Het gigantische gebergte doet immers magisch aan en is een belangrijk onderdeel van de geografie en cultuur van Zuid-Amerika. In deze documentaire worden vijf personen die een speciale band hebben met het gebergte gevolgd. Zo komen landschappen, de cultuur en de bevolking samen in een zeer speciale docu.

IMDb-score: 7.9

 

5. Chasing Coral

Ook Chasing Coral gaat over het leven op zee. Iedereen die wel eens op een tropische bestemming heeft gedoken weet hoe mooi koraal kan zijn. De koraalriffen zijn echter bezig met uitsterven. De natuurdocumentaire wordt hiermee een erg dubbele docu. Aan de ene kant zien we hoe bizar mooi het leven onder de zee is, maar tegelijkertijd is het ook een besef dat er iets aan moet worden gedaan.

IMDb-score: 8.1

 

4. Down to Earth with Zac Efron

Zac Efron is meer dan alleen de acteur uit films als Bad Neighbors en High School Musical. De acteur gebruikt zijn platform én passie voor de natuur om bij te dragen aan de natuurdocumentaires op Netflix. Zijn docu, Down to Earth with Zac Efron, focust onder andere op de natuur, duurzaamheid en reizen. We zien hem op veel diverse plekken ter wereld kennismaken met speciale en natuurvriendelijke manieren van leven.

IMDb-score: 8.1

 

3. Night on Earth

De wereld om ons heen is overdag prachtig om te zien. Denk maar aan al die beelden van rondtrekkende olifanten, jagende leeuwen of slingerende apen. Toch speelt zich een groot deel juist af ’s nachts. Dieren die op jacht gaan, hun nesten bouwen of met andere zaken bezig zijn, werden tot op heden altijd minder uitgelicht. In Night on Earth komt daar verandering in.

IMDb-score: 8.2

 

2. My Octopus Teacher

Deze documentaire staat nog niet lang op Netflix, maar heeft al hoge ogen gegooid. Veel kijkers zijn emotioneel van het verhaal dat in de documentaire wordt verteld. Dit is duidelijk één van de beste natuurdocumentaires op Netflix die je na het kijken nog lang bij blijft. Een documentairemaker besluit om maanden lang een octopus te volgen en zo het vertrouwen van het zeewezen voor zich te winnen. Nu hij niet langer meer als indringer wordt gezien, wordt hij opgenomen in de wonderlijke (en gevaarlijke) wereld onder de zee.

IMDb-score: 8.6

 

1. Our Planet

Met een bizar hoge IMDb-score is Our Planet zonder twijfel de beste onder de natuurdocumentaires op Netflix. Met de stem van David Attenborough worden de meest wonderlijke en talrijke dieren en bestemmingen tot leven gebracht. Van de diepste jungle tot de warme woestijn, en van het water tot de lucht: alle dierenrijken komen aan bod. Ook de invloed van mensen op de veranderende natuur komt ter sprake.

IMDb-score: 9.3

 

Hou jij wel van docu’s, maar zijn specifieke natuurdocumentaires minder jouw ding? Check dan onze lijst met 10  true-crime documentaires op Netflix.