Feitjes over Johan Derksen

De 71-jarige Veronica Inside-analist Johan Derksen heeft al veel meegemaakt in zijn carrière. En dat hij daar vaak het nieuws mee haalde, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen.

Ondanks dat De Champions League-play-offs nu worden uitgezonden op SBS9 (de minder goed bekeken zender van Talpa) is zijn talkshow met René en Wilfred nog steeds één van de best bekeken programma’s op dit moment. Maar wat weten we eigenlijk van Johan? We hebben vijf feitjes verzameld die je waarschijnlijk nog niet wist over de presentator.

1. Hij woont in een villa in Drenthe

Johan Derksen en zijn vrouw wonen sinds 2017 in Grolloo. Daar kocht hij een losstaande villa met een oppervlakte van 240 vierkante meter. Hij betaalde €360.000 euro voor de villa. Het is trouwens niet het enige huis dat hij heeft: in 2014 kocht hij namelijk ook in hetzelfde dorp een vakantiewoning van €150.000 euro. Deze staat dan weer recht tegen zijn favoriete kroeg. Benieuwd naar de binnenkant van het huis? Neem dan hier een kijkje in het huis van Johan Derksen.

Johan Derksen huis

2. Johan Derksen verdient minder dan collega Wilfred Genee

Ondanks dat de twee in hetzelfde tv-programma presenteren, is er een duidelijk verschil tussen de salarissen van de twee. Johan Derksen verdient namelijk 200.000 euro minder dan dat Wilfred Genee verdient. René van der Gijp verdient een ton meer dan Johan. Bekijk hier hoeveel Johan Derksen precies verdient, alsnog een prima bedrag.

wilfred-genee-rene-van-der-gijp-johan-derksen

3. Vroeger was Derksen zelf ook profvoetballer

Derksen speelde professioneel voetbal tussen 1966 en 1978 voor vijf clubs: Go Ahead Eagles, Cambuur Leeuwarden, BV Veendam, HFC Haarlem en MVV Maastricht. In 1977 begon hij bij het magazine Voetbal International, waarna hij de overstap maakte naar televisie. Ook is hij te horen op de radio. Op Radio Rijnmond presenteert hij sinds oktober 2005 een eigen radioprogramma.

Johan-Derksen-achter-de-microfoon-van-RTV-Rijnmond

4. Hij was vroeger een stuk zwaarder

Hij is een stuk minder zwaar dan vroeger. Zelfs toen hij voor het eerst op tv verscheen was hij nog een aantal kilo zwaarder. Een tijdje geleden zijn er beelden op Dumpert verschenen waarin je het verschil ziet tussen Johan Derksen vroeger en nu.

 dik

5. Hij organiseert het Blues Festival

Naast het feit dat hij zijn liefde voor muziek uit op de radio, organiseert hij ook elk jaar het Blues Festival. De editie van dit jaar is verplaatst naar 2021, maar volgend jaar zal het jaarlijkse festival in zijn eigen woonplaats Grolloo wel weer plaatsvinden. Het festival is een goed bezocht evenement, als we de filmpjes moeten geloven.