Donald Trump als president van Amerika

De 74-jarige Amerikaanse president heeft het maar goed voor elkaar. Donald Trump is al jaren aan de macht in Amerika, maar is zelf al zijn hele leven ondernemer die voornamelijk in vastgoed inverteert. Ook schrijft hij veel en is hij een lange tijd tv-persoonlijkheid geweest.

Maar Trump staat misschien wel het meest bekend om zijn beruchte uitspraken en om zijn manier van leiderschap. Want niet alleen heeft hij heel veel fans die hem het liefste aanbidden, er zijn ook een hoop mensen die Donald Trump niet mogen. En om zichzelf te beschermen tegen het kwaad kocht hij een aantal jaar geleden een nieuwe auto: een zwaar gepantserde Cadillac.

Donald Trump

Hoeveel verdient Donald Trump?

Om zo’n dure auto te kunnen aanschaffen, moet je natuurlijk veel verdienen. Maar dat zit bij de president wel goed. Hij heeft dan wel meer verdient met zijn eigen ondernemingen, ook als leider van Amerika verdient hij een aardig zakcentje bij: 400.000 dollar per jaar. Donald staat wel bekend om het feit dat hij grotendeels van zijn salaris doneert aan goede doelen, zoals zijn eerste 100.000 dollar naar National Park Service ging. Maar dat kan de zakenman ook wel permitteren. Zijn vermogen is in 2020 geschat op 2,5 miljard dollar. Daarmee is Donald Trump de eerste president ooit die miljardair is. Hij is wel wat geld verloren door de crisis, maar dat is maar 20 procent.

The Beast 2.0 is het paradepaardje van zijn autocollectie

Donald Trump heeft niet alleen ontzettend veel huizen, maar ook heel veel kantoorpanden, hotels, wijngaarden en vakantiehuizen. Zijn meest bekende gebouw is natuurlijk de Trump Tower, waar zijn kantoor gevestigd is. Daarnaast heeft Donald Trump voor eigen gebruik maar liefst acht vakantiewoningen. En auto’s heeft hij ook meer dan genoeg: een Rolls-Royce Silver Cloud, Lamborghini Diablo, Mercedes-Benz SLR McLaren, Cadillac Allante en nog veel meer luxe bolides.

Maar één die eruit springt is zijn zwaar gepantserde Cadillac limousine (met de bijnaam The Beast 2.0). Al sinds 2013 waren ze bezig met een vervanger voor de Cadillac limousine die Barack Obama gebruikte voor zijn werk. Die van Trump is nét nog wat leiper. De enorme sloep weegt tussen de 6.800 en 9.000 kg en er zit een prijskaartje aan van 2 miljoen dollar.

Benieuwd naar wat onze koning Willem-Alexander rijdt? Bekijk dan hier zijn meest exclusieve auto van de collectie.