In tegenstelling tot zijn moeder Beatrix laat Willem Alexander zichzelf altijd vervoeren. Koningin Beatrix pakte voor langere afstanden vaak de helikopter, een stuk minder milieubewust. De auto van de koning is van alle marketen thuis. Een royaal uitklapbaar bureau, een automatisch scherm tussen passagier en chauffeur, een tv, wifi en nog veel meer om het reizen en werken zo comfortabel mogelijk te maken.

Voorgaande wagens

Beatrix is niet een echte autoliefhebber. Zo werd de koninklijke familie eerst rondgereden in meerdere simpele Ford audot’s. Later maakte zij de overstap naar een degelijke Volvo S90. Vandaag de dag blijft Beatrix nog steeds trouw aan haar verlengde Volvo S80. Koning Willie zorgt dus voor wat verfrissing en jeugdigheid binnen de familie – net als zijn baard.

 

De verlengde auto van koning Willem Alexander

Van deze ‘Audi limousine’ zijn slechts twee exemplaren gebouwd door de firma Remetz Executive. De Audi uit 2013 is het eerste model dat als voorbeeld heeft gediend voor de auto van de koning, meldt de verkoper. De basis werd gevormd door een Audi A8 L 4.2 TDI Quattro. Dat is al een vrije lange auto, maar de auto met nog eens 45 centimeter verlengd tot 5,71 meter. Die is al 13 centimeter langer dan de standaard A8. Maar zelfs dat bleek niet genoeg. Remetz Executive heeft daar nog eens 45 extra centimeters aan toegevoegd.  Daarnaast is ‘ie ook nog voorzien van een groot aantal extra opties, zoals een koelbox, digitale tv, massagestoelen, multimedia-schermen en stoelverwarming- en verkoeling.

Dankzij al deze extra functies en op maat gemaakte aanpassingen, kan je je voorstellen dat er een vorstelijk prijskaartje aanhangt. De Standaard A8 TDI Quattro staat al garant voor zo’n 180.000 euro. Het hele proces bedroeg ongeveer dat zelfde bedrag. Als we ons telraam er dan bijpakken komen we uit op ruime 3,6 ton. Daar kan je als koning wel mee voor de dag komen.