10 keer een goede filmreeks op Netflix

Er is niks zo relaxed als een filmavond, maar tegelijkertijd niets zo irritant als je steeds moet discussiëren of nadenken over welke film je nu weer opzet. Ga daarom voor een filmreeks op Netflix.

En Netflix heeft verrassend vele filmreeksen waarmee jij wel een tijdje zoet bent. Wij selecteerden tien sterke verhalen voor jouw filmavonden.

1. The Matrix

Keanu Reeves zet met zijn rol als Thomas Anderson (ook wel Neo genoemd) een legendarisch personage neer. De The Matrix-films gaan over twee verschillende werelden. De wereld waarin Neo leeft blijkt een ‘schijnwereld’ te zijn die is gecreëerd door machines die de mensen inmiddels onder controle houden. Tijdens de filmreeks wordt Neo zich hiervan bewust en hij treedt dan ook buiten deze schijnwereld. Het leven in de ‘echte’ wereld, waarin de machines het voor het zeggen hebben, zorgt voor harde confrontaties en heftige onthullingen. Inmiddels staat er, 18 jaar nadat de derde film uitkwam, een vervolg op de planning: The Matrix 4.

 

2. The Godfather

”I’ll make him an offer he can’t refuse,” is slechts één van de vele zinnen die door de The Godfather-films legendarisch is geworden. Als jij van maffia-families houdt, is dit de nummer één filmreeks op Netflix die je gezien moet hebben. De films nemen ons mee naar de invloedrijke familie van de maffiabaas Vito Corleone. De uitgebreide carrières en de bijbehorende familie-eer en het verraad komen uitgebreid aan bod. Onder andere Al Pacino en Robert DeNiro zijn te zien in de films die een grof, hard en machtig kijkje geven in de maffiawereld.

 

3. Bad Boys

Dit jaar nog kwam het derde deel van Bad Boys uit, maar de filmreeks staat nu al in z’n geheel op Netflix. Will Smith en Martin Lawrence spelen de hoofdrollen: twee detectives uit Miami die in de meest benaderde situaties terechtkomen. In hun missies tegen drugshandel zit vaak de nodige humor verwerkt, waardoor de films zich perfect lenen voor een uitgebreide Netflix-sessie met je vriendengroep. Aangezien de derde film 17 jaar na deel 2 uitkwam, zijn de detectives in Bad Boys for Life inmiddels bijna met pensioen. De vraag blijft dus of er ooit nog een vierde deel verschijnt.

 

4. The Hunger Games

Deze films spelen zich af in de toekomst, waar 12 districten en een groot Capitool samen Panem vormen. Elk jaar worden in totaal 24 kinderen uitgekozen (twee uit elk district) die in de ‘Hongerspelen’ elkaar moeten zien te vermoorden. Katniss Everdeen uit het armste district komt terecht in de Hongerspelen. Daar zal ze er alles aan moeten doen om het levend uit de arena te schoppen, maar ook buiten de Arena loert gevaar aan alle kanten.

 

5. The Bourne serie

Matt Damon knalt van het scherm in de The Bourne films. Hij speelt de rol van Jason Bourne, die ontwaakt met gedeeltelijk geheugenverlies. Hij weet niet wie hij is, maar al gauw wordt duidelijk dat hij wordt opgejaagd. Geleidelijk aan wordt duidelijk dat Bourne een CIA-huurmoordenaar was. Hij blijkt dan ook te beschikken over de nodige skills, bruikbare informatie en geheimen. De filmreeks kent vijf films, waarbij Matt Damon in vier films de hoofdrol voor zijn rekening neemt.

 

6. Lord of the Rings

Voor deze filmreeks op Netflix moet je behoorlijk wat geduld hebben. De films van de Lord of the Rings reeks zijn namelijk behoorlijk lang, maar zijn elke minuut waard. We volgen een bont reisgenootschap met een duidelijke missie. Het leven van de hobbits, elven, mensen en dwergen in Midden-Aarde wordt namelijk bedreigd door de duistere Sauron en zijn helper Saruman met diens orcs. Het lot van de wereld ligt in de handen van Frodo en Sam, twee hobbits die een ring moeten zien te vernietigen.

 

7. Fast & Furious

In deze actiefilms staan auto’s centraal, maar dat hoefden we je vast niet te vertellen. Je kunt dus veel wilde auto-achtervolgingen verwachten en de nieuwste en vetste auto’s. Actiehelden als Vin Diesel en The Rock passeren de revue, maar ook de prachtige Charlize Theron en Michelle Rodriguez keren meerdere keren terug in de serie. De nieuwste film, F9, stond op de planning voor 2020 maar is voorlopig nog even uitgesteld naar 28 mei.

 

8. Spiderman

Eén van de bekendste superhelden blijft toch Spiderman. De films gaan over Peter Parker, die door een genetisch gemuteerde spin wordt gebeten. De normale jongen ontwikkelt hierdoor al gauw superkrachten die sterk doen denken aan de spin. Zijn nieuwe krachten gebruikt hij om New York City te beschermen tegen bedreigingen. Het personage zien we ook terugkomen in de Avengers-films, maar de filmreeks kan ook los van de Avengers-films op Netflix worden gezien.

 

9. Has Fallen

Gerard Butler speelt in de Has Fallen films Mike Banning, een agent van de Amerikaanse Secret Service. In het eerste deel is het zijn taak om de president te beschermen tegen een aanval op het Witte Huis. Mike moet in het tweede deel een aanslag in Londen zien te verijdelen en wordt er in het derde deel zélf van verdacht dat hij een aanval op de president heeft beraamd.

 

10. Taken

We kennen Liam Neeson natuurlijk van talloze actiefilms, maar de Taken films staan waarschijnlijk het meest in iedereens geheugen gegrift. In deze films speelt hij een gescheiden vader die vroeger werkzaam was bij de CIA. Wanneer zijn dochter tijdens een vakantie wordt ontvoerd, besluit hij om het heft in eigen handen te nemen en haar op te sporen, met alle gevolgen van dien. In de tweede en derde film moet hij het vooral opnemen tegen de mannen die hij in het origineel tegen zich in het harnas heeft gejaagd. De filmreeks op Netflix staat gegarandeerd voor uren lang vette actie.