Dit verdient een muzikant op streamingdiensten als Spotify

Voor veel mensen lijkt het alsof rappers en muzikanten miljoenen verdienen aan de muziek die gestreamd wordt. Maar mogen we je even van die roze wolk af halen? Artiesten verdienen namelijk bizar weinig geld voor iedere keer dat hun muziek wordt afgespeeld. Streamingdiensten als Spotify, Amazon, Apple, Tidal of YouTube staan bekend dat ze hele kleine bedragen betalen voor het afspelen van nummers.

Daarbij betaalt YouTube het minst aan de artiest, gevolgd door Tidal, Spotify en Apple. Spotify betaalt een artiest gemiddeld zo’n € 0,0042 euro per stream. Daarmee zit het bedrag dat ze op Spotify krijgen tussen YouTube en Apple in. En dit is wat Boef verdient.

Wat verdient de rapper Boef?

Boef doet het financieel heel erg netjes. Natuurlijk loopt hij, net zoals alle andere artiesten, behoorlijk wat geld mis doordat de optredens en festivals niet door mogen gaan. Maar wat houdt Boef dan gemiddeld per maand over? A

ls we zijn inkomsten moeten berekenen die hij met zijn muziek op Spotify verdient, gebruiken we de €0,0042 euro per stream even aan. Boef heeft per maand gemiddeld 1.779.303 luisteraars. Dan zou Boef per maand een kleine 7.500 euro verdienen aan de streams. Natuurlijk gaat er nog een deel naar het platenlabel, dus Boef zal uiteindelijk een stuk minder geld overhouden aan zijn muziek op Spotify. Natuurlijk verdient hij ook elke keer geld als zijn muziek wordt gedraaid op de radio of af wordt gespeeld in een discotheek.

Wanneer zijn optredens weer door mogen gaan, verdient hij gelukkig weer wat meer geld. Hij vraagt voor zijn optredens namelijk tussen de 7.500 en 10.000 euro om een half uurtje op te komen treden. Niet gek dat hij een behoorlijk wagenpark heeft én altijd met merkkleding aan komt zetten.

Andere artiesten verdienen zoveel

Die €0,0042 euro klinkt natuurlijk niet als gek veel geld. Maar als je realiseert hoe vaak sommige tracks worden gedraaid, dan kan je wel begrijpen waarom het lekker is om je muziek op Spotify te hebben staan. Kijk bijvoorbeeld naar Drake, de meest gestreamde artiest op Spotify. Hij werd in totaal 28 miljard keer gestreamd, waarmee hij dus ruim 117 miljoen euro verdiende.