Meest gestreamde muziek in Nederland

We kunnen zien wat dit jaar op Spotify de meest gestreamde muziek in Nederland is. Hierin zien we zowel Nederlandse als Engelstalige muziek. De meerderheid is zelfs van Nederlandse bodem, met 6 nummers in onze taal of van een Nederlandse artiest. Bovenaan staat Maan, samen met Kris Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzey. Hij is van mij is meer van 50 miljoen keer beluisterd. Onze eigen Marco Borsato staat op de tweede plek. Samen met Armin van Buuren en Davina Michelle heeft hij ook de 50 miljoen streams gepasseerd. De rest van de top-10 ziet er als volgt uit:

1. Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha featuring Bizzey – Hij is van Mij

2. Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe het Danst

3. Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita

4. Duncan Laurence – Arcade

5. Davina Michelle – Duurt te Lang

6. Lewis Capaldi – Someone You Loved

7. Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care

8. Mabel – Don’t Call Me Up

9. Suzan & Freek – Als het Avond is

10. Snelle – Reünie

Internationaal een paar grote winnaars

We zien rijzende sterren als Post Malone en Billie Eilish bovenaan de lijst van meest beluisterde artiesten. Dit zijn artiesten die we nog niet heel lang kunnen maar die wel in één jaar de streamingwereld hebben overgenomen. Post Malone heeft meer dan 6,5 miljard streams binnengehaald en Billie Eilish, die pas 17 jaar is, is de 6 miljard ook gepasseerd.

Het nummer Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello. Daarna zien we in deze Spotify Infographic dat Billie Eilish de tweede plek verovert met Bad guy. De top-3 van meest gestreamde muziek wordt afgemaakt door Post Malone en Swae Lee met Sunflower.

Ook in albums het grote duo

Billie Eilish en Post Malone hebben het wel heel goed voor elkaar door ook de koppoisities te pakken in de meest gestreamde albums. Maar ook Ed Sheeran, Ariana Grande en Shawn Mendes grijpen een plek in de top-5. Grande staat op de derde plek met Thank u, next. Hierna zien we Ed Sheeran met zijn album No.6 Collaborations Project gevolgd door Shawn Mendes, zie zijn album naar zichzelf heeft vernoemd: Shawn Mendes. Er is nog veel meer muziek door vele goede speakers geknald, die je allemaal terug kunt zien in het overzicht.