Het vermogen van Rafael Nadal

Dat Rafael Nadal naast het tennissen nog een andere hobby erop na houdt, zal je niet verbazen. Geld uitgeven bijvoorbeeld. Daar is hij ook niet echt vies van. Met een geschat vermogen van 114 miljoen dollar is dat ook niet echt een probleem. Zo bezit hij een Roger Nile horloge, uiteraard een limited edition met een prijskaartje van 725.000 dollar, een Aston Martin DBS en een Mercedes-Benz SL55. Laatst genoemde wagens zijn ook niet echt goedkoop te noemen. Daar komt nu dus de 80 Sunreef Power bij, een jacht met een lengte van zo’n 24 meter. Naar de reden kunnen we alleen maar gissen, maar wellicht was hij uitgekeken op zijn andere jacht, de Beethoven.

Catamaran van 24 meter lang

rafael nadal

De Sunreef is van het type catamaran, met andere woorden, het heeft twee parallelle rompen. Het ontwerp biedt voldoende ruimte en tal van opties om met de indeling te kunnen spelen. Nadal hoeft niet bang te zijn dat hij eenzaam en alleen de Middellandse Zee moet gaan bevaren, er is namelijk ruimte voor 12 passagiers. Om je een beetje indruk te geven: naast de vertrekken voor de bemanning heeft elke gastenverblijf een eigen toilet en een eigen opslagruimte. Het echte hoogtepunt is echter de master suite.

Uitzicht op het water bij het ontwaken

Optioneel kan de master suite zich op het boeggedeelte van het hoofddek bevinden, waar de uitgebreide beglazing het zonlicht binnenlaat en een prachtig uitzicht biedt op de oceaan. De suite kan worden voorzien van een tweepersoonsbed, een badkamer met een inloopdouche, een kleedkamer en een bureau. Mocht dat niet helemaal naar wens van de tennisser zijn, dan kan de ruimte ook worden gebruikt als loungegedeelte met tal van zitplaatsen voor de gasten.

De grote salonruimte combineert heteetgedeelte met de buitenruimten. Daar bevindt zich ook de bar, een bubbelbad en diverse zit- en relaxplaatsen. Ook dit gedeelte kan naar wens worden aangepast en kan zo ook worden gebruikt als kombuis. Kortom, aan luxe geen gebrek.

De snelheid van zijn luxe jacht

Voor de inrichting maakt de Sunreef gebruik van roestvrijstalen portlights en sfeerverlichting. De dekken zijn uitgevoerd in teakhout. Er is ook een grote garage waar jetski’s en ander waterspeelgoed kunnen worden opgeslagen. Wat betreft de snelheid kan Nadal nog kiezen uit twee configuraties: twee 1.200 pk-motoren of twee 575 pk-motoren. Leuk speelgoed dus om de tijd tussen twee Grandslams goed te besteden.

80-sunreef-power-exterior-03 80-sunreef-power-exterior-04 80-sunreef-power-exterior-08 80-sunreef-power-exterior-09 80-sunreef-power-interior-03 80-sunreef-power-interior-02 80-sunreef-power-interior-05