Dit zijn niet alleen slechte films, maar dit zijn films waar hoge verwachtingen van waren en die teleurstelden. Smaken verschillen natuurlijk, maar we kunnen de meningen van zoveel mensen niet negeren. Teleurstellende films zijn het vaak niet alleen vanwege de producties zelf, maar voor een groot deel vanwege de kritiek die ze ontvangen.

Glass

De derde film uit de Unbreakable-triologie loopt niet in dezelfde lijn als die werd getrokken in Unbreakable(2000) en Split(2016). In alledrie de films volgen we David Dunn die op originele wijze als superheld fungeert. Ondanks de originaliteit viel de derde en laatste film uit de triologie nogal uit de toon. Regisseur M. Night Shyamalan staat bekend om de wending aan het einde van zijn films waardoor de kijker ontdekt dat hij op het verkeerde been is gezet. Met stroeve dialogen en onhandige regie heeft deze film op Rotten Tomatoes slechts een score van 37%.

Gemini Man

Je zou een prima film kunnen verwachten als je alleen al kijkt naar de cast en regisseur. Prijswinnaars Will Smith en Clive Owen voegen kwaliteit toe afgewisseld met het komische van Benedict Wong, maar de film was een enorme flop. En Ang Lee kennen we nog van de regie van Oscarwinnaars Brokeback Mountain en Life of Pi. Maar deze film laat zien dat er ook slechte producties kunnen komen van veelbelovende vakmensen. Een van de diep teleurstellende films met scores van 5,7 op IMDb en 26% op Rotten Tomatoes waren hier het resultaat van. Onderstaande scene is een goed voorbeeld van de slechte actie die over de hele film verspreid is.

Pet Sematary

Een slechte horrorfilm kan niet ontbreken in dit lijstje. Het verhaal over een dierenbegraafplaats waar een gezin hun overreden kat begraaft belooft al niet veel goeds, maar de uitvoering is nog teleurstellender. Verhalen van Stephen King zijn over het algemeen grote successen door de emotie sympathie die je voor de karakters opbouwt. Dat ontbreekt echter totaal in deze horrorfilm die alleen waarde heeft via schrikmomenten maar verder niet psychologisch met je speelt. Vandaar de 5,8 op IMDb en 57% op Rotten Tomatoes.

El Camino

De film die als vervolg op een van de grootste series ooit werd aangekondigd, werd toch een van de teleurstellende films van dit jaar. We volgen Jesse Pinkman die moet werken voor Todd terwijl hij nog gevangen is. Hij ontsnapt dankzij Walter White en probeert zijn leven voort te zetten na de trauma’s die hij heeft meegemaakt. Ergens is het fijn om weer naar Aaron Paul in zijn prijswinnende rol te kijken, maar aan het einde van de film heb je niet echt het gevoel dat je veel gezien hebt. Voor de echte fans is het altijd goed om naar iets te kijken wat terug doet denken aan de prachtige emotie, actie en spanning van de originele serie, maar deze film is toch vooral gebakken lucht.

Hellboy

Tijd voor een écht slechte film om mee af te sluiten. Ben je op zoek naar een onrealistisch en slecht uitgevoerd verhaal, verwezenlijkt in neppe visuals die niet overeenkomen met wat je kunt verwachten in 2019? Probeer dan Hellboy eens. Een fantasy/actiefilm die je nekharen doet overeind staan, die je het beste met je vrienden kunt kijken en als challenge doen wie het langst kan blijven kijken zonder afschuw op het gezicht. Met een 5,2 op IMDb en 17% op Rotten Tomatoes is dit zonder twijfel een van de meest teleurstellende films van 2019.

Hopelijk is deze lijst voor 2020 lastiger samen te stellen, maar we trappen het nieuwe jaar in ieder geval goed af met deze harde film.