De Eagle Rock Cliffs

We bevinden ons in het midden van China, in het district Pingjiang (niet te verwarren met Pyongyang in Noord-Korea). In deze omgeving vind je ongerepte natuur met rivieren en bamboebossen tussen de heuvels en bergen. Hier liggen de Eagle Rock Cliffs, een luxe hotel dat onderdeel is van een groter project dat Pingjiang Homey Wild Luxury Hotel heet. Bijna volledig verstopt in de natuur liggen hier ‘opeens’ een paar luxe hotels. De Eagle Rock Cliffs bestaan uit drie gebouwen. Twee privé-huizen met afgesloten ruimten en een publieke ruimte.

Dinghui

Het eerste deel van de Eagle Rock Cliffs is een langwerpig gebouw dat precies de lijn van een bergrug volgt. Daarom is het smal en lang waardoor je een uitzicht van 360 graden rondom de berg hebt. Het heeft minimalistische en geometrische vormen en het is hier goed vertoeven. Je vindt er een slaapkamer, een spa, een theekamer en het eindigt met een zwembad. Je kunt dus vanuit meerdere vertrekken genieten van het adembenemende uitzicht.

eagle rock cliffs

Yanshang

Dit gebouw ligt 35 meter lager en is een stukje minder langwerpig maar eerder ovaalvormig. Als je omhoog kijkt kun je het andere onderdeel van de Eagle Rock Cliffs nog zien liggen. De slaapkamers zijn hier gelegen rondom het centrale atrium. Op het dak is een klein kinderzwembad en op de benedenverdieping is de ruimte voor ontbijt en lunch.

eagle rock cliffs

Ziyahui

Het derde vertrek is puur voor publieke evenementen. Het derde onderdeel van de Eagle Rock Cliffs heet Ziyahui en is volledig van hout gemaakt. Er is niet zo heel veel te vinden, behalve de zitplekken aan de zijkanten. Hierdoor is het midden een soort podium, dat gebruikt kan worden voor optredens en shows.

Deze vertrekken in China zijn absoluut een bestemming voor op de wish list van mensen die van natuur houden met een tintje luxe. Wel is dit een plek die extreem ver weg en lastig te bereiken is. Als je op zoek bent naar een locatie iets meer in de buurt en bereikbaar is kun je beter kijken naar de mooiste geheime steden in Europa.

eagle rock cliffs