Het juiste geurtje voor de winter

Een goed gekozen geurtje is zeker een goed idee, maar je kunt er ook helemaal de plank mee misslaan. De focus voor verzorging in het najaar ligt op sensuele geurtjes. Diepe en complexe geurtjes zorgen ervoor dat jij de man bent, een goed voorbeeld hiervan zijn de geuren van Tom Ford. Daarnaast is het belangrijk om niet teveel op te doen, jij moet de geur dragen en niet andersom. 3 of 4 keer sprayen is genoeg. Tip: dit zijn de beste geurtjes voor mannen, volgens vrouwen.

heren parfums lekkere luchtjes winter 2019

90’s haarstijlen komen weer terug als beginnende trend

Tijdens de laatste modeshows domineerde een aantal haarstijlen uit de jaren ’90 de catwalk, en vaak is dit een voorloper voor het alledaagse modebeeld. Onder andere curtains, lang haar en geschoren hoofden komen weer terug. Voor afro haar zijn de ouderwetse haarstijlen weer terug. Eigenlijk zou je bijna kunnen stellen dat wat de laatste jaren allesbehalve stijlvol was, nu weer steeds stijlvoller wordt. Maar uiteraard is dit nog maar een beginnende trend en een aantal haarstijlen zullen nooit uit de mode raken.

Minder vaak je haren wassen voor een natuurlijke look

Dit is absoluut niet zo onsmakelijk als dat het wellicht zal klinken. Steeds meer mannen, zeker met veel textuur in het haar of krullen, wassen minder vaak per week hun haar. Dit omdat veel wassen het haar vaak droog maakt, doordat het natuurlijke vetten verwijdert. Daarnaast bevatten veel shampoos ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Niet vaak wassen betekent echter zeker niet hetzelfde als niet wassen, een aantal keer per week is het beste. Je kunt er ook voor kiezen om je normale shampoo te vervangen voor een conditioner, dit is beter voor je haar.

Betere aandacht voor huidverzorging

Alleen een beetje water in je gezicht doen nadat je bent opgestaan is allang niet meer voldoende. Ook wij als mannen doen er goed aan wat meer aan verzorging te doen. Zowel in de ochtend als in de avond is het aan te raden om je gezicht te wassen met een cleanserDaarna een goede dag- en nachtcrème om het helemaal goed te doen. Belangrijk hierbij is om te kijken naar welk type huid je hebt, om zo de juiste producten te kiezen. Daarnaast kun je 1 à 2 keer per week een scrub gebruiken om dode huidcellen te verwijderen.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

Laat je snor groeien

Ook dit was vaak te zien in de fashionwereld de laatste tijd, het laten staan van een snor. Daarnaast zijn er momenteel veel series op Netflix waar acteurs een snor dragen, en dit heeft ook invloed op het modebeeld. Dus nu movember er weer aankomt is het een goed moment om een snor te laten staan, vooral in combinatie met een baard is dit enorm stijlvol. Zorg er wel voor dat het goed past bij de vorm van je gezicht. En als je niet genoeg baardgroei hebt, blijf er dan vooral van weg. Het werkt alleen met goede baardgroei.

Je wilt het echter ook weer niet overdrijven met de kunsten van mannelijke verzorging, want uit onderzoek blijkt dat vrouwen dat juist irritant vinden.