De perfecte vlinderdas

Vlinderdassen zie je voornamelijk voorbij komen tijdens black tie of white tie evenementen. Dit zijn vaak nette aangelegenheden waarbij een vlinderdas verplicht is. Hierbij is de witte vlinderstrik weggelegd voor de meest formele van de twee. Ook bij bruiloften zie je de vlinderdas vaak een entree maken. Voor een bruiloft geldt dat deze net zo formeel of informeel kunnen zijn als de bruid en bruidegom zelf willen. Het is dan dus ook niet vreemd als er vlinderdassen in vreemde kleuren of motieven voorbijkomen. Kies deze feestdagen voor een vlinderdas in een donkere, feestelijke kleur: zwart, bordeauxrood of donkergroen.

Het strikken van de vlinderdas

Een vlinderdas zelf strikken is lastiger dan je zou denken. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel vlinderdassen zo zijn ontworpen dat je ze enkel vast moet klikken. Deze worden “pre-tied” vlinderdassen genoemd. Wel zo makkelijk. Misschien voor jou wel té makkelijk. Mocht jij de uitdaging aan durven gaan, laat je dan vooral niet tegenhouden door de vele stappen die je moet ondergaan om het strikken uiteindelijk onder de knie te krijgen. Zoals in de meeste gevallen geldt: oefening baart kunst.

vlinderdas

Het stappenplan

Het strikken van een vlinderdas lukt jou in zeven stappen. Hierbij kruis je beide uiteindes van de das, om vervolgens één uiteinde naar binnen te vouwen en vervolgens over de andere te vouwen. Het strikken lijkt hiermee deels op het proces van een stropdas, maar zit net wat anders in elkaar. Mocht het na bovenstaande uitleg en onderstaand filmpje nog niet lukken met de tas, dan kun je altijd nog met een pre-tied exemplaar aan het kerstdiner verschijnen of een stropdas tevoorschijn toveren.  Zit het inmiddels goed met jouw vlinderstrik, maar twijfel je nog over de rest van je outfit? Check dan het rijtje met stijlvolle kledingitems die jij perfect kunt dragen voor de feestdagen.