Aston Martin en de toekomst

Aston Martin is een iconisch automerk. Denk aan de DB5 van de James bond films, de DB9 en de Vantage. Iconische auto’s met een net zo iconisch design. Dat is iets wat zij nog steeds doorvoeren in hun huidige beleid. Maar nu is er iets nieuws, namelijk Aston Martin Lagonda. In navolging van Citroen met hun DS serie is Aston Martin van plan net zoiets op te zetten, alleen dan onder de naam Lagonda. Eerder werd al bekend gemaakt dat zij met een SUV kwamen, genaamd de DBX. Die waarschijnlijk wordt geproduceerd onder de nieuwe naam van Aston Martin. Maar nu komen ze ook met een all-terrain elektrische auto, die onlangs op de beurs van Genève tentoongesteld is.

Aston Martin Lagonda concept

De auto is een pracht exemplaar. Ronde lijnen die de auto een futuritisch design geven, deuren die open gaan in tegengestelde richting en een grotere, boxier look die meer laadruimte garandeert.

Aston Martin Lagonda MAN MAN
Aston Martin

Maar waar het echt wild wordt, is aan de binnenkant. De bestuurders- en passagiersstoel worden niet meer door rails vastgezet, maar door een elektromagnetisch veld. Die omdraaien naar de achterstoelen wanneer de auto in volledige autonome modus staat. Daarnaast matcht het sci-fi achtige dashboard perfect met het interieur en het oversized stuurwiel.

Aston Martin Lagonda MAN MAN
Aston Martin

Enige nadeel: de Aston Martin Lagonda wordt pas in 2022 gereleased, wat ons dan wel weer de kans geeft voor dit prachtplaatje te sparen.

Aston Martin & de supercars

Gelukkig blijft Aston Martin ook supercars produceren. Dus mocht je hiervan een liefhebber zijn, wees niet getreurd. Alleen een kans als deze kan ook Aston Martin niet laten liggen. In navolging van Lamborghini betreedt dus ook Aston Martin de wereld van de SUV’s en elektrische auto’s. Twee merken die geroemd zijn om hun supercars en performances. Dus dit kan alleen maar nog meer moois brengen in de toekomst.