Geen salarisverhoging, wat nu?

Wij maakten een lijstje waarover jij kunt onderhandelen wanneer een salarisverhoging er niet in zit. Check it out:

Werk op afstand

Werken is tegenwoordig niet meer van 09.00 tot 17.00 op kantoor zitten om vervolgens netjes je computer af te sluiten en naar huis te gaan. Wanneer je realistisch nadenkt zul je wellicht merken dat je ook buiten kantooruren om veel tijd besteedt aan je werk. En dat heeft een groot voordeel. Werken op afstand biedt je namelijk de mogelijkheid om niet vast te zitten aan bepaalde uren of lange kantoordagen. Je creëert een balans tussen je werk en je leven die een stuk comfortabeler aanvoelt dan altijd maar aan je bureau te zitten.

Een eenmalige bonus

In plaats van een loonsverhoging kun je ook onderhandelen met je baas over het krijgen van een eenmalige bonus. Hiermee wordt er namelijk geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen je collega’s en jezelf. Een bonus krijg je namelijk omdat je deze verdient, je een grote toegevoegde waarde bent of ze je uiteraard niet kunnen missen.

onderhandelen salarisverhoging MAN MAN

Grotere, betere titel

Het kan zomaar zijn dat je werkgever geen extra geld heeft om je een salarisverhoging te bieden. Wat je werkgever je wel kan bieden is een betere titel van je huidige functie. Een hoger geldbedrag krijg je er niet mee maar een goede compensatie is het zeker. Niet alleen krijg je een ‘hoger’ aanzien van andere, maar je krijgt er ook meer zelfvertrouwen van.

Subsidie voor je woning

Wanneer je voor je werk moet verhuizen en je huidige woning dus moet verkopen, kan het voorkomen dat je hierin geld verliest. Sommige bedrijven willen je hierin tegemoetkomen en garant staan voor het verloren geld. Je zult dit hoogstwaarschijnlijk wel terug moeten betalen wanneer je voor een bepaalde tijd je baan opzegt, maar dit wetende kan er een last van je schouders afvallen.

onderhandelen salarisverhoging MAN MAN

Dek je kosten

Wanneer je elke dag een grote afstand af moet leggen bespreek dan met je baas of je dit vergoed kan krijgen. Je kunt ook nog altijd bij je baas aankloppen voor een lease auto, mocht een auto een must zijn. Ook kleding kan van belang zijn wanneer je bijvoorbeeld in de fashion industrie werkt. Je bent het boegbeeld voor klanten dus er gestyled uitzien is van groot belang. Ga in gesprek met je baas om te kijken wat de mogelijkheden zijn om je kleding vergoed te krijgen of een eventuele kortingen te krijgen. Wanneer je voor je werk een nieuwe opleiding of cursus gaat volgen kunnen de kosten hoog oplopen. Echter is het zo dat veel bedrijven hier een bijdrage aan willen leveren of zelfs helemaal vergoeden. Het is een flinke investering die ze in je maken, maar uiteindelijk brengt het veel profijt op.

Meer budget voor een project

Soms ben je bezig met een groot project maar word je belemmerd door te weinig budget. Je moet gaan zoeken naar goedkopere alternatieven of een aantal zaken schrappen. Wanneer je aangeeft bij je baas dat je veel meer uit het project kunt halen wanneer je een groter budget krijgt en dit ook kan bewijzen, kan het zomaar zijn dat je je baas overtuigt. Goede resultaten kunnen alsnog de basis leggen voor een eventuele salarisverhoging.

Ben je terecht gekomen in een carrièredilemma omdat de onderhandelingen niet geheel soepel zijn verlopen? Ga dan bij jezelf na wat je volgende stap zal zijn. Baan opzeggen of even doorbijten?