Een appartement in Amsterdam is niet niks

Je bent op zoek naar een appartement, en dat ook nog eens in Amsterdam. Erg leuke stad, maar tevens erg duur. Wanneer je van plan bent om iets voor jezelf te zoeken, ben je al gauw rond de 2.000 euro voor een appartement kwijt. Soms kan het zo zijn dat je de kosten nog kunt delen met bijvoorbeeld je partner of met vrienden. Maar ben je wel toe aan wat privacy, dan zul je alle kosten zelf moeten dekken. Daarbij komen ook nog de kosten van het interieur, belastingen en niet te vergeten het gas, water en licht. Je wilt er toch wel comfortabel bij zitten in je eigen stekkie. Je zult wellicht al bij jezelf denken, voor die 2000 euro kun je erg veel andere toffe dingen doen. Zoals gaan reizen en de mooiste plekjes van de wereld te zien. En ja, daar geven we je groot gelijk in.

Wereldreis goedkoper dan huren Amsterdam MAN MAN

De kosten van een wereldreis

Dat huren in Amsterdam erg duur is, dat moge duidelijk zijn. Voor een maand een appartement huren ben je al veel geld kwijt, laat staan als je een jaar lang aan een huurcontract vast zit. Op basis van de kale huur voor een heel jaar, moet je dus denken aan ongeveer 24.000 euro. Erg veel geld dus. Voor dit bedrag kun je ook de mooiste reis van je leven maken. Pak al je spullen en trek de wijde wereld in. Om je even een inzicht te geven in de kosten voor overnachting hebben we per continent het budget per maand.

Wat kan je nou met die 2.000 euro doen tijdens je wereldreis?

Wereldreis goedkoper dan huren Amsterdam MAN MAN

Zoals je ziet zijn de kosten voor een maand reizen vaak goedkoper dan een maand huren in Amsterdam. Je zult natuurlijk nog wel vliegtickets moeten aanschaffen en andere reis spullen. Maar ook dit zal grotendeels goedkoper zijn dan wonen in Amsterdam. Bovendien kun je ook nog wat geld verdienen tijdens je reis. Gemakkelijke keuze toch?