Loonsverhoging op jongere leeftijd

Als Freshman bij een nieuw bedrijf ben je gedreven en ambieer je een carrière in het bedrijf. Je neemt geen genoegen met minder en gaat voortdurend voor het maximale. Hetgeen wat jij wilt is jezelf ontplooien en onderscheiden van de rest. Jezelf bewijzen staat voorop en daarvoor moet je in jezelf investeren. In een dag zitten, volgens jou, te weinig uren. Je wilt namelijk zo spoedig mogelijk een loonsverhoging ontvangen van je superieur.

Geen loonsverhoging op latere leeftijd

Naarmate je ouder wordt neemt de kans op een loonsverhoging af. Dit blijkt uit een onderzoek dat door de Liberty Street Economics, een centrale bank in New York, is uitgevoerd. Voor dit onderzoek is er door analisten gekeken naar de gemiddelde leeftijd waarbij personen een loonsverhogingen ontvangen. Het blijkt dat je aan het begin van je carrière een hogere kans hebt op loonsverhoging, dermate je ouder wordt neemt dit aanzienlijk af. Vanaf je 40e levensjaar is de kans op loonsverhoging namelijk nihil, zo blijkt uit de cijfers.

men kantoor salarisverhoging rijk meer geld verdienen MAN MAN

Wie de veertig passeert is volgens dit onderzoek minder geneigd om te ontwikkelen. Hij heeft andere prioriteiten. Familie boven werk en na al die jaren werk wil hij genieten van het leven.

Heb jij niet de ambitie om heel je leven voor een hongerloon te werken? Dan weet je wat je doen staat. Blijf je zelf ontwikkelen en onderscheiden binnen de organisatie waar je werkt, want voor dat je het weet ben je 40.