1. Luister naar jezelf

Sommigen noemen dit je geweten. Zo nu en dan moet je luisteren naar de stem diep van binnen. Het is een moment van realisatie en geeft je controle over de dingen die je in het leven doet. Op deze manier kan leef jij je leven zoals je dat zelf wilt. Je moet verantwoordelijkheid voor jezelf nemen en actie ondernemen.

2. Besef dat je altijd een keuze kan maken

Wanneer het voelt alsof je geen keuze hebt, lijkt het alsof je in  gevangenis opgesloten zit. In de werkelijkheid heb jij het voor zeggen over je eigen leven. Indien je jezelf kan bevrijden, kan jij het beste uit jezelf halen. Je hebt altijd een keus.

3. Wees dankbaar

Wees dankbaar voor familie en vrienden die van je houden en je altijd steunen. Zij helpen jou namelijk om het beste uit jezelf te halen. Wanneer je niet dankbaar bent voor de dingen die hebt, zal je nooit de beste versie van jezelf zijn en nooit je volledige potentie benutten. Dit komt doordat je een negatieve mindset krijgt en daar moet je juist van af.

Michiel Huisman lachen Nederlander bekend MAN MAN

4. Gebruik je sterke eigenschappen

Probeer jezelf elke dag te verbeteren en neem niet genoegen met minder. Gebruik hiervoor je sterke eigenschappen. Schuif je angst aan de kant en houdt vast aan de dingen waar je goed in bent. Je gaat jezelf beter voelen, doordat de kans op tegenslagen minder groot is.

5. Taal en verhalen zijn key

Is het je ooit opgevallen dat mensen met een negatieve mindset een negatieve wereld zien? En mensen met een positieve mindset een positievere wereld zien? Dat komt doordat je de wereld niet beschrijft zoals je die ziet. Je ziet de wereld op de manier hoe je het beschrijft. Taal en verhalen dragen hier bij aan, want dit zorgt ervoor hoe je iets interpreteert. Verhalen die we ons zelf wijs maken (goede of slechte) gaan onze levens leiden. Kies enkel voor goede verhalen. Het beste uit jezelf haal je voor een deel uit positiviteit.

6. Zorg voor balans in je leven

Er zijn drie belangrijke componenten die je leven in balans houden. Gezondheid, doelen en relatie’s. Velen hebben als doel hun werk en stoppen daar al hun energie in. Dat is begrijpelijk, echter is het beter om je energie niet enkel in één ding te stoppen. Zorg voor balans in je leven door je energie in verschillende componenten te stoppen.

Met deze punten ga jij het beste uit jezelf halen.